Пловдивчанка бе осъдена с административно наказание - глова в размер

...
Пловдивчанка бе осъдена с административно наказание - глова в размер
Коментари Харесай

Жена нарече съседката си: „Дърта, дебела крава”, а после...

Пловдивчанка бе наказана с административно наказване - глова в размер на 1000 лв., поради засегнатост към своя съседка. Тя нарекла комшийката си „ Дърта, дебела крава”, което и коствало освен правосъдна сага и парична глоба, а и 600 лв. обезщетение.

Междусъседският скандал станал след общо заседание на входа. По времена на срещата на етажната благосъстоятелност билa дискутирана тематиката за ремонт на покрива.

След като съседите се разбрали за идната реорганизация, една от жителките на кооперацията повдигнала въпроса за монтаж на видеонаблюдение. Причината за тази мярка била, че същата се грижила за уличните котки и някой ги тормозел, хвърлял им храната и ги гонил, оповестява "Трафик ".

Нейна съседка обаче се противопоставила на концепцията. Според нея животните били спънка и самата тя ги ненавиждала. Споделила, че като била дребна е боледувала във връзка отглеждани котки, заради което имала неприятен спомен от тях и това била повода тя да не желае те да бъдат наоколо до входа.

Всички съседи се разотивали по домовете си. Не след дълго коткарката почнала да обикаля от врата на врата, за събиране на подписи за видео камерите.

На четвъртия етаж тя почнала красноречив диалог със своя комшийка. Думите й били обаче чути от съседката на по-горния етаж. Същата се ядосала, защото не желала животните в квартала, слязла и обидила коткарката с думите „ Дърта, дебела крава”, като й споделила, че мястото и е при животните.

Обидите траяли: "Едната ти щерка проституира в Германия, а другата - няма деца”. Това разстроило афектираната жена. Тя се разплакала и се свлякла на стълбите.

Агресиваната дама се прибрала, а част от съседите, чули кавгата, се притекли да успокояват съседката си.

Не след дълго унижената жена подала тъжба в прокуратурата. Съседката й била извикана в районното за разпит, а не след дълго против нея е бил стартират развой.

Потърпевшата пледирала цивилен желае в размер на 1500 лв., представляваща обезщетение за породените и неимуществени вреди, изразяващи се в накърнени чест и достолепие, породено оскърбление, стеснение, позор и стрес.

По време на съвещание в Районен съд, подсъдимата пловдивчанка, разказала, че фактически е обидила съседката си, тъй като последната първа я е нагрубила. По думите й коткарката я нарекла „ селянка”, „ боклук” и "ненормалница ".

В правосъдно съвещание, пред арбитър били разпитани всички свидетелки на грозната сцена. Жените до една декларирали, че афектираната им комшийка не е започвала свадата, не е изричала нито една засегнатост и не е предизвикала нападателната си съседка.

Думите на жителите на кооперацията наклонили везните на съда в интерес на коткарката. Вербалната й нападателка била приета за отговорна, като магистратите я освободиха от наказателна отговорност и я наказаха с административна глоба.

Гражданският иск също бил почетен, само че частично. Според съда най-адекватната сума за обезщетение би била 600 лв.. Магистратите постановиха още, наказаната да заплати всичките разноски на съседката си за юрист.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР