Пловдивчанинът Найден Тодоров, диригент и директор на Софийската филхармония, е

...
Пловдивчанинът Найден Тодоров, диригент и директор на Софийската филхармония, е
Коментари Харесай

Пловдивчанинът Найден Тодоров с престижна италианска награда

Пловдивчанинът Найден Тодоров, диригент и шеф на Софийската филхармония, е притежател на премията „ Златен орел ”. Тя има за цел да съживи италианските полезности посредством признание на особености заслуги на потомците на италиански семейства и на персони, отличили се със заслуги в интерес на развиването на и територията италианската общественост. Комисията, определяща премиите, е формирана от учени и специалисти в региона. Председателства се от професор Фабрицио Полити, някогашен декан на Факултета по стопанска система на университета в Акуила и президент на университетския консорциум в Сулмона, Италия. Първите награди са връчени там, през 2006 година Наградата е интернационална и за първи път се връчва отвън рамките на Италия.
Прочетете още
Тодоров е отличен поради майсторството му в основаването на интернационалните музикални планове и за изключителните му артистични триумфи на сцените по света. Наградата връчи някогашният зам.-министър на културата Румен Димитров.

Церемонията бе в посолството на Италия в София, а огромната звезда бе оперната прима Райна Кабаиванска, която също бе отличена със „ Златен орел “. Статуетката ѝ бе връчена от министъра на културата Кръстю Кръстев.

„ За нея е казано всичко, употребявани са най-красивите думи, казани са най-големите суперлативи, употребени са най-прекрасните епитети. Не мога да измисля нещо по-умно от това. Но мога да кажа едно: Благодаря ти, Господи, че даде тя да се роди тук! “, с тези думи министър Кръстев връчи оценката, което Райна Кабаиванска получи „ за нейните изключителни професионални триумфи на сцените по света, за убедеността ѝ да предава духа на перфекционизма в кариерата на младите актьори и по тази причина, че избра Италия за своя втора артистична татковина “. В претекстовете за премията се показва още, че блестящата кариера на Райна Кабаиванска обгръща всички най-значими оперни театри и концертни зали, на всички континенти, само че тя е изключително дейна в Италия, където пее във всички най-важни театри.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР