Пловдивчанинът Гаро Съваджиян е местен предприемач. Собственик е на успешна

...
Пловдивчанинът Гаро Съваджиян е местен предприемач. Собственик е на успешна
Коментари Харесай

Развали се новата кола на пловдивчанин, отказаха му гаранция...

Пловдивчанинът Гаро Съваджиян е локален бизнесмен. Собственик е на сполучлива компания за търговия на хранителни артикули в града под тепетата. Предвид сферата на активност, компанията му има потребност от коли, които Съваджиян набира. С една от последните обаче той се сблъсква със чудноват проблем – отхвърлен му е гаранционен сервиз.



Преди към 2 години и половина той закупува „ Дачия докер “ за фирмена кола от оторизиран дилър на „ Рено “ и „ Дачия “ в Пловдив. Получава 6 години гаранция, както и 10 години гаранция на акумулатора, защото возилото е хибрид. В средата на май обаче се появява проблем – колата не превключва на газ след постигане на работната температура. Съваджиян посещава оторизирания сервиз, само че от там му декларират, че повода за казуса е некачествено гориво, а гаранцията не покрива проблем от газ или бензин с ниско качество. От сервиза даже му дали публично мнение. Част от него гласи:

„ След направената цялостна инспекция и диагностика на автомобила бе открито, че сърцевината на затварящия вентил на изпарителя е блокирала в резултат на струпване на налепи (отлагания) от употребяваното гориво, които попречват естественото му действие. След разчистване на въпросния вентил се е възстановила естествената работа на газовата уредба. Гореописаното не се смята за гаранционен проблем, защото производителят носи отговорност само за неизправности, породени от индустриален недостатък или некачествена направа, довели до щета на подобаващ детайл или елемент. Гаранцията на автомобила не покрива неизправности, зародили в резултат на външни фактори като неправилна употреба, некачествено гориво, естествени бедствия, пътнотранспортни катастрофи и така нататък “.



Съваджиян счита отхвърли от ремонт за цялостен парадокс. В последна сметка броил малко над 100 лева, с цел да оправи колата.

„ Проблемът не е в парите, а е кардинален. Винаги зареждам от една и съща бензиностанция, може би 2-3 пъти се е случило да заредя от друга. Не ми е за парите, само че за какво би трябвало да ме бъзикат? По тази логичност доктор може да откаже да те лекува, тъй като си се разболял от храната, която си купуваш и ядеш “, счита той.

Пловдивчанинът показа, че има сходен проблем и с каското. „ Закарах една кола, която стои паркирана и постоянно я драскат. Застраховката не покривала това. Дал съм 1000 лева за застраховка, само че каква е изгодата тогава? Друга кола пък също закарах за ремонт, само че той коствал под 120 лева и не се признавало каското. Много странни условия “, счита предприемачът.

“Марица “ не съумя да се свърже с представител на оторизирания сервиз в Пловдив, само че от мнението по случая излиза наяве, че водачите би трябвало да са изключително деликатни от кое място и какво гориво зареждат в колите си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР