Пловдивчанинът Димитър Куртев, опожарил апартамент, собственост на общинско предприятие „Жилфонд“

...
Пловдивчанинът Димитър Куртев, опожарил апартамент, собственост на общинско предприятие „Жилфонд“
Коментари Харесай

Подпалвач, на общинско жилище в Пловдив, се оказа неоткриваем за съда

Пловдивчанинът Димитър Куртев, опожарил апартамент, благосъстоятелност на общинско дружество „ Жилфонд “ не беше открит, с цел да се изправи пред съда.

Той е с повдигнато обвиняване за това, че на 24 октомври 2020 година по несъобразителност е запалил непознат парцел, а точно апартамент, намиращ се в ж.к. „ Тракия “ на стойност 24 930 лева Димитър Куртев обаче се оказа нередовно свикан и старт на делото против него не беше даден. За идващото съвещание, на подпалвача би трябвало да бъде обезпечен и длъжностен бранител от Адвокатската гилдия – Пловдив.

Куртев живеел в жилището в продължение на 7 години, преди случая. През лятото на 2020 година негов сътрудник му подарил остаряла пластмасова пералня, която Димитър почнал да употребява. Тъй като пералнята била без похлупак и не загрявала, той включвал в контакта радиатор, вид бързовар. На 24 октомври 2020 година, Димитър пуснал пералнята – поставил облекла, вода, присъединил бързовара и го пуснал в пералнята. Вместо да я следи обаче, задремал.

В резултат от нагряването на бързовара пластмасовата пералня се запалила, запалили се и намиращите се наоколо дребни домашни такъми. Съседка, която видяла, че от прозорците от жилището на подсъдимия излиза пушек и мирише на изгоряло, подала сигнал на тел.112, като на място незабавно пристигнали служители на реда и екип на пожарната, които разрушили вратата, извели от вътре подсъдимия и загасили огъня, като по този метод лимитирал пожара в границите на жилището и не били застрашени други жилища или имущество.

Апартаментът към този момент е ремонтиран от " Жилфонд ", само че градската администрация си търси парите от виновника. Щетите по жилището са на стойност 7200 лева и община Пловдив е предявила цивилен иск за тях.

Следващото съвещание е планувано за 14 юли.

Снимка:Архив

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР