Пловдивчанин възмутен от безчинства по време на прожекция на един

...
Пловдивчанин възмутен от безчинства по време на прожекция на един
Коментари Харесай

Пловдивчанин възмутен от хитов европейски филм

Пловдивчанин засегнат от безчинства по време на прожекция на един от най-награждаваните през 2022 и 2023 филми „ Близо “ в Лъки синема е алармирал Районна прокуратура.

Филмът е показан на 16 юни в 21 часа, а прокуратурата образувала инспекция на 29 юни след сигнал на  жител.

Причина за възмущението била, съгласно жителя, фотоси с нецензурен материали с присъединяване на лица, ненавършили 14-годишна възраст, във кино лентата.

До момента прокуратурата не е била сезирана от лица или институции за вълнения по време на прожекцията.

Независимо от това, в хода на предварителната инспекция под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив се събират данни за всички условия по отношение на случая, като досега е открито, че група лица, последователи на избрана политическа мощ, са се събрали пред киното в символ на митинг против излъчването на лентата.

В хода на инспекцията се ревизират и дейностите на протестиращите с оглед събиране на данни за вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент.

Филмът на Лукас Донт е измежду петте заглавия, номинирани за Наградата на публиката LUX, която се присъжда повече от десетилетие от Европейския парламент. Историята наблюдава Лео и Реми – те са 13-годишни и са най-хубави другари.

През лятото са неразделни, само че началото на образователната година идва с нови проблеми, които слагат на тестване тяхната интимна и видимо неразрушима връзка. „ Близо “ е преломен и паметен портрет на пресечната точка сред другарството и любовта, идентичността и независимостта, сърдечната болежка и изцелението.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
Кан ’22 – Голямата премия на журито
Оскар ’23 – Номинация за най-хубав интернационален филм
Европейски кино награди ’23 – шест номинации, в това число за Наградата LUX на публиката
40 награди и над 50 номинации в цялостен свят
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР