Пловдивчанин твърди, че е станал обект на агресия от шофьор

...
Пловдивчанин твърди, че е станал обект на агресия от шофьор
Коментари Харесай

Пътник и шофьор със скандал в градския транспорт на Пловдив заради 100 лв.

Пловдивчанин твърди, че е станал обект на експанзия от водач в градския превоз. Мъжът се свърза с TrafficNews , с цел да показа, че в съботния ден към 14:50ч. Се качил в рейс 66 от кв. „ Прослав “.
Прочетете още
За закупуване на билет обаче няма дребни пари и по тази причина подал на водача банкнота от 100лв.. Служителят му обяснил, че няма късмет да му върне ресто при такава огромна сума. „ Поднасях извиненията си за едрата банкнота, само че върху мен бе хвърлен саркастичен взор и ми се споделя " Ти шегуваш ли се с мен, няма кой да ти върне. Знам ви аз, хитреци, единствено по този начин вършиме, но няма да стане? ", споделя Стоян Клявков.

След като станало ясно, че няма по какъв начин да бъде извърпено заплащането по различен метод, водачът го приканил да напусне транспортното средство. По думите ма мъжът това гарнирано с обидни думи и псувни.

„ Аз напълно умерено му отговорих, че това е публичен транспорт и аз имам правото да остана в рейса, желаейки да си закупя билет. Тогава той излезе от кабинката, стартира да ме бута и дърпа отвън рейса, само че аз отхвърлих “, добавя той и споделя, че шофцорът си разрешил да го избута на открито. После обяснил на останалите пасажери, че до момента в който не напусне рейса, той няма да потегли.

Клявков обаче отказал да слезе от буса. Разправията им траяла близо 10 минути, твърди мъжът, след което служителят се принудил да потегли без да го таксува.

„ Във връзка с тази преживелица искам да обобщя обстановката в нашия благ град Пловдив, който всички обичаме, с градския превоз - трагична. Шофьорите вършат каквото изискат, не извършват служебните си отговорности, а даже и протягат ръка на хора. И аз не съм индивидуален случай. От страна на управата - решение няма, градският превоз на Пловдив продължава да бъде следен от частни компании, без забележима интервенция на община. Това им разрешава произволи, както на самите превозвачи, по този начин и на техните водачи - тъй като знаят, че ще останат безнаказани, защото без тях ще е по-зле “, проучва Кляков.

Той добавя, че посредством безкондукторно таксуване и заплащане с карта, цялата тази обстановка е щяла да бъде превъзмогната.

„ Правейки нови пътища, ремонтирайки булеварди, проправяйки нови канали за придвижване на потока на колите. Някак си управниците не помниха за най-важното и най-екологично решение, обвързвано с потока на хората из града - градския превоз. И по този начин, както обясних умерено на водача, разбирам го, че няма най-благоприятната работна среда. Но агресивното държание е неприемливо във всяка една обстановка, изключително в неуместна като тази “, заключва пловдивчанинът.


 

Снимка: Архив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР