Пловдивчанин не може да бракува автомобил в КАТ трета година,

...
Пловдивчанин не може да бракува автомобил в КАТ трета година,
Коментари Харесай

Парадокс: Пловдивчанин години се бори да бракува колата си

Пловдивчанин не може да бракува автомобил в КАТ трета година, защото не разполага с регистрационните номера. Те се връщат наложително, с цел да се приключи регистрацията на колата, респективно заплащането на налог. Проблемът е, че пострадалият Николай Атанасов е продал колата си, само че тя към момента се води на негово име, защото не е трансферирана нотариално на друго лице. Поради тази причина той освен че е заставен да заплаща годишен налог, само че ще бъде измамен под отговорност при вероятно ПТП.

Другият проблем е, че не знае кой разполага с колата, защото след продажбата през 2016 година тя е трансферирана през още няколко ръце. Имах неблагоразумието ​да продам лекия си автомобил на комшия, който заминаваше на гурбет в Германия. Той ме помоли да не го прехвърляме на негово име, а на братовчед му, който ще го употребява. Съгласих се, само че резервирах огромния ваучър. Въпросният братовчед трансферирал към различен, който сякаш щял да кара колата, и оттова стартира огромното търсене по телефона на цялата рода. Всички живеят в село Семчиново, община Септември. Те си прехвърляха топката, че колата не била при единия, а при другия, а аз не преставам да съм ​собственик на нещо, което не владея от дълго време. Трета година освен че заплащам налог на колата, която на процедура не карам, само че в случай че стане пакост на пътя с нея, мен ще изкарат отговорен, ядосва се Николай Атанасов.

Негов другар, пенсиониран служител на реда, направил следствие и открил, че автомобилът на Николай - „ Форд Ескорт “, с рег. № РВ 67-32 КВ, се намира в ромската махала в кв. „ Мътни вир “ в гр. Ихтиман. Въпреки това „ въртележката “ с братовчедите траяла и не може да се разбере каква е ориста на колата. Човекът се принудил да подаде тъжба до началника на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Ихтиман. В нея показал адресите и GSM-ите на всички, които го разигравали през годините, с вяра, че по този начин ще улесни служителите на реда и казусът най-сетне ще се позволи. От подаването на жалбата на 12 март 2019 година досега Атанасов не е получил отговор, нито е свикан на разпит.

От КАТ-Пловдив ​коментираха, че в тази обстановка, с цел да се бракува автомобил​, би трябвало след жалбата ​от полицията да заведат кореспонденция. ​После да се издаде уверение за кражба, което да се показа в КАТ. Съответното районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, където е подадена жалбата, бил​о длъжно да разгласи регистрационните табели за търсене.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР