Пловдивчанин на 39 г. е в ареста за 72 часа Специализираната

...
Пловдивчанин на 39 г. е в ареста за 72 часа
Специализираната
Коментари Харесай

Хванаха плантатор на марихуана край Пловдив

Пловдивчанин на 39 година е в ареста за 72 часа

Специализираната интервенция е извършена във вторник като част от ограниченията за противопоставяне на производството и разпространяването на наркотични субстанции на територията на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В хода на дейностите в частен парцел в село Строево криминалисти от РУ-Труд разкрили особено оборудвана оранжерия с 22 растения от типа на индийския коноп.

При процесуално-следствените дейности са конфискувани електрически уреди и съоръжения за поддържане на нужната мокрота и температура, електронна везна, ламинираща машина с фолио за нея, съдове и полиетиленови пликове с друга съдържимост, съдържащи суха зелена листна маса.

След информация в Базова научно-техническа лаборатория е открито, че общото количество на иззетата марихуана е 2287,92 грама, а по предварителна информация от специалистите цената й възлиза на към 45 хиляди лв..

Като обвинен за противозаконното предпазване на опиата за разпространяване със заповед по ЗМВР е арестуван 39-годишен пловдивчанинс букви А.С.

Образувано е досъдебно произвеждане по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващ делото прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив мъжът е притеглен като обвинен и наведен в ареста за период до 72 часа.

Работата по документиране на случая продължава, след изсушаване на конфискуваните растения следва да бъде открито и тяхното тъкмо тегло.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР