Пловдивчанин бе обран в Турция, навръх Коледа по време на

...
Пловдивчанин бе обран в Турция, навръх Коледа по време на
Коментари Харесай

Разбиха кемпера на пловдивчанин в Турция по време на шопинг, задигнаха му техника за над 5 бона

Пловдивчанин бе обран в Турция, точно на Коледа по време на шопинг. 50-годишният Борис е бил със фамилията си в Кешан, като са пътували с кемпер. В южната ни съседка те са били да пазарят и са спали в „ къщата на колела”.

В събота, на 25 декември Борис и околните му са напуснали кемпера и са се отдали на разходки и шопинг. Връщайки се обаче, заварили транспортното си средство разрушено.

„ Беше нахлуто и ошушкано. Задигнати са телефони, таблет, преносим компютър, пари и каквото им види окото. По груби сметки сред 5 и 10 хиляди лв. са вредите. Не единствено полезностите, само че и кемпера е компрометиран”, описа пловдивчанинът пред наш кореспондент.

Той незабавно подал сигнал до полицията. Униформени обработили метопрестъплението, снели пояснения на фамилията и отпечатъци.

„ Хората ми осигуриха човек, който приказва български. Дадоха ми протокол за осъществените следствени дейности, изложение на вредите и прочие. Прибрахме се в България и взех решение да се свържа с Външно министерство. Описах им случая и оттова ме препратиха за подпомагане към Консулската работа в Одрин. Едва на 30 декември се свързах със службата, където обаче ми обявиха, че не могат да ми помогнат”, добави Борис. Той не е желал доста, единствено подпомагане от консула по отношение на следствието.

Пловдивчанинът е отчаян от отношението на дипломатическата задача в Одрин.

„ Искам единствено да ми помогне с информация към случая. Не знам къде да се обадя, на кого, с цел да схвана до къде е стигнало следствието. Все отново неговата роля е да отбраната ползите на българите в Турция”, разяснява Борис.

TrafficNews направи питане по отношение на проблема до Външно министерство и консулската работа в Одрин. От Министерство на външните работи се свързаха с редакцията ни и споделиха, че ще създадат инспекция по случая, като ще ни осведомят незабавно щом имат нужната информация.

Очаквайте мнение по тематиката!

Междувременно Борис и фамилията му ще прекарат следващата порция от почивни дни в очакване на вести за отмъкнатите му движимости.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР