Пловдивчани за изстреляли в небето под формата на празнични фойерверки

...
Пловдивчани за изстреляли в небето под формата на празнични фойерверки
Коментари Харесай

Изстреляхме 2 милиона в небето на Пловдив за ЧНГ

Пловдивчани за изстреляли в небето под формата на празнични фойерверки близо 2 млн. лв., сочат сметките на търговците на пиротехника. С най-голямо снаражение се оказаха кварталните компании, чиито гърмежи засенчиха 5-минутната публична заря, проведена от общината на площад " Стефан Стамболов " в последните минути на 2018 година. Почти всяко семейство с дребни деца или младежи са пазарували пиротехника за новогодишната нощ. Сметките са били от десетачка за кутия пиратки и бенгалски огън до стотици левове за огромните квартални зари. Има случаи на компании, които си провеждат огнено шоу за над 1000 лв., което включва и наемането на експерт, изясняват от сектора. Разходите на фойерверки в някои компании в последно време приближават тези за празничните трапези, които с годините стават все по-скромни.

Канонадата на 31 декември стартира още по ярко и продължи до ранните часове на 1 януари.

Най-шумно по традиция беше в централната част на града към огромните заведения, както и в квартал " Кючук Париж " и ЖР " Тракия ". Белащица, Браниполе, Марково и другите околни села пък бяха като същинска военна зона.

Противно на оповестените драконовски ограничения против гърмежите и санкциите от 300 до 30 000 лв. за заря без позволение и продажба на пиротехника в нелицензирани обекти, народът го удари на шумна забава и продължи с канонадата до късно. През цялата новогодишна нощ градът се огласяше от канонадата и воя на автомобилните аларми.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР