Пловдивчани твърдят, че са получили предупреждение на телефоните си за

...
Пловдивчани твърдят, че са получили предупреждение на телефоните си за
Коментари Харесай

След земетресението: Пловдивчани твърдят, че са получили предупреждение на телефоните си

Пловдивчани настояват, че са получили предизвестие на телефоните си за земетресението , разлюляло града под тепетата в сряда. Припомняме, че трусът беше с магнитуд 4,6 по скалата на Рихтер разклати региона на Пловдив към 15.30 часа, съобщи.

Получих уведомление по време на труса. Някои споделят, че са имали известие 20 секунди преди този момент. Известието гласеше „ Силен трус с магнитуд 5,3. Застанете на безвредно място или се евакуирайте ” ”, показа Румяна Самоковарева, кмет на село Крумово.

Земетресението се усети доста мощно, само че за малко. Нощта мина умерено. Няма суматоха измежду популацията. Разрушенията са много малко. В селото има три разрушени комина. Днес ще бъде изработен оглед и ще се окаже помощ, където има потребност. Сградата на читалището и кметството също са потърпевши ”, добави Самоковарева.

Бях на работа по време на труса. Нямаше суматоха.Най-важно е хората да запазят хладнокръвие. Има предписание, че в случай че може да се изтеглите до 10 секунди след началото на люлеенето, е хубаво да го извършите. Ако сте на висок етаж, е по-добре да намерите скривалище. Безсмислено е да тръгвате по стълбите ”, изясни Красимир Каракашев, доброволец, взел участие в избавителните интервенции след смъртоносното земетресение в Турция.

Освен вредите в Крумово, има 4 сигнала за потърпевши образователни здания – 2 а територията на Асеновград и 2 в Садово.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР