Пловдивчани ще платят тази година 19 млн. лева за възнагражденията

...
Пловдивчани ще платят тази година 19 млн. лева за възнагражденията
Коментари Харесай

Местната власт ни струва 19 милиона

Пловдивчани ще платят тази година 19 млн. лв. за възнагражденията и издръжката на локалната власт. Разходите са най-вече за администрацията, Общинска полиция и локалния парламент. Целият бюджет на Община Пловдив, който в размер на 342 млн. лв., се преглежда в комисиите и ще се разисква на сесията на Общинския съвет на 31 януари. На същата колекция план-сметката би трябвало да бъде утвърдена. Приходите и разноските бяха оповестени в края на декември и обсъждани с жители на 10 януари, само че по-късно администрацията ги промени, като добави неизхарчените средства от 2018-а.

Държавата дава 10, 3 млн. лв. за заплатите на 602 щатни чиновници, които работят в огромната Община и шестте районни кметства. Отделно със лични доходи Общината доплаща 2,8 млн. лв. за още 162 щата. За прехрана, в която са включени разноските за ток, вода, горива, ремонт на кабинети и така нататък са планувани 4,7 млн. лв.. В тази сума са включени

@ins_sub:1,4 млн. лв. за външни услуги,

като не е ясно какво съставляват те. От бюджета на властта се заплаща за подкрепяне на даровити деца /62 000 лева/, на обществено слаби жители /50 000 лева/ и двойки с репродуктивни проблеми /110 000 лева/.

Местният парламент ни коства 1 324 658 лв.. Тези средства са планувани са годишните хонорари и издръжката на 51 общински съветници, няколко щата механически личен състав, омбудсман и още двама чиновници в институцията „ публичен медиатор “. Председателят на градския парламент Савина Петкова получава 90% от заплатата на градоначалника. До момента

@ins_sub: кметът получава 1490 лв.,

само че сумата ще се актуализира до министерските съгласно последното решение на кабинета. Останалите старейшини се разписват против 50% от възнаграждението на Петкова, което прави по към 650 лв. на месец. Отделно имат право на разноски за телефон, литература, наем на офиси, гориво за персоналните си коли. Харчовете се потвърждават с фактури и излизат по 600-700 лв. на консултант, само че не всички ги употребяват.

Общинският съвет ще разполага с 28 000 лв. за представителни разноски -кафета, питиета, посрещане на посетители, поднасяне на цветя и венци на формалните празници. Кметовете на Пловдив и шестте региона имат за същите екстри 67 200 лв..

Половината пари отиват за заплати

Половината от бюджета - 172 млн. лв., ще отидат за заплати и осигуровки на близо 11 000 чиновници, назначени в разнообразни общински звена. Сред тях е личният състав на учебните заведения, детските градини, яслите, общинските предприятия, музеи и обществени центрове.

Близо 2 млн. лв. ще бъдат изплатени на нещатен личен състав, нает да оказва помощ на щатните чиновници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР