Пловдивчани се събраха на протест срещу възможно застрояване на общински

...
Пловдивчани се събраха на протест срещу възможно застрояване на общински
Коментари Харесай

Стоян Алексиев на протеста в “Северен“: Невъзможно е този терен да се застрои

Пловдивчани се събраха на митинг против допустимо застрояване на общински терен в регион „ Северен”. Той се състоя на ул. " Райна Княгиня " и е проведен от ИК " Да спасим зелените площи в кв. " Филипово ".

Протестът се касае за парцел към жилищен блок на улица „ Райна Княгиня”. Доскоро там е имало гаражи, които са били отстранени. Именно премахването на гаражите е породило подозрението, че парцелът ще бъде продаден и застроен, макар че не е в Годишната стратегия за предписание с общинско имущество.

Един от уредниците Атанас Бояджиев, се обърна към кмета на Пловдив Здравко Димитров и кмета на регион „ Северен “ Стоян Алексиев със следните думи:

„ Тук сме, с цел да разсеем едни страхове и подозрения. Спряга се компания с капиталово желание, която желае да застрои този терен. Това не трябва да се позволява. Хората, които живеят в блока ми демонстрираха документи за терена, че той е понижен. Не желаем да се застроява теренът пред този блок.

Има ли желание общината и регионът да дава за градеж терена или няма?, сподели Бояджиев.

Стоян Алексиев отхвърли изказванията, като съобщи, че сходна информация не е достигнала до него.

„ От медиите разбирам, че тук ще се строи нещо. Нямам такава информация. Направих няколко инспекции. Да уточним обстоятелствата. Това е един цялостен парцел и е невероятно да бъде разграничен и продаден. Не може да се строи нищо тук. По втория въпрос. Никой не може да вземе парче от учебното заведение, има доста институции, които би трябвало да разрешат, само че това няма да се случи и е невероятно, без значение дали е държавно или общинско.

Има решение на общинския съвет, че всички гаражи би трябвало да се отстранен. Около 1500 гаража в целия регион бяха отстранени и мисля, че се получава сносно, когато ги няма. Само в събота имаше разчистване в целия град и благодаря на жителите, които се включиха. Ще осигурим нужните материали, с цел да бъдат отстранени боклуците “, бе безапелационен Стоян Алексиев, който удостовери, че теренът няма да бъде застрояван.

Той съобщи, че предсотои облагородяване на всички междублоковите пространства, парковете и градините в региона.

Протестът провокира бурни реакции, напрежение и разногласия сред жителите:



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР