Пловдивчани са възпрепятствани да използват новия си имот вече повече

...
Пловдивчани са възпрепятствани да използват новия си имот вече повече
Коментари Харесай

Абсурд: Пловдивчани платиха 2200 лева за мебели от ИКЕА, но 2 месеца по-късно нямат нищо

Пловдивчани са възпрепятствани да употребяват новия си парцел към този момент повече от 2 месеца , защото мебелите им, поръчани от огромен магазин за мебели, не са доставени. Стоките са поръчани от онлайн магазина на ИКЕА и заплатени на 14 септември тази година, само че до през днешния ден няма информация какво се случва с тях. Парите също ги няма.
Прочетете още
За парадокса пред TrafficNews описаха потърпевшата Елена Иванова, която е правила редица опити да обясни за какво купените и платени от нея артикули не са пристигнали. 

" Закупих разнообразни мебели и домашен артикули от онлайн магазина на ИКЕА на 14 септември . Стойността на поръчката е 2324 лв. - 2222 лв. за мебели и 102 лв. за доставка. Срокът за доставка, който беше ясно посочен при изработка на покупката беше 7 дни. Малко откакто изтече този период ние започнахме опити да се свържем с магазина, с цел да разберем какво се случва. Проведохме няколко диалога, като след всеки ни бе обещавано да ни дадат информация. Никой не ни потърси повече. За страдание и до ден сегашен не разбираме къде са стоките ни, няма ги и парите ни . Говорим за съществени артикули за обзавеждане без които не можем да използваме парцела. А парите ни остават затворени в тях ", описа пред медията ни дамата. 

Тя даде в редакцията ни цялостни документи за направените поръчки, както и банково извлечение за заплащането им. При инспекция на статуса на поръчката е написано, че покупките са на път с дата 8 октомври 2022 година - повече от три седмици след поръчката. И до ден сегашен обаче нищо не е доставено , няма и никаква информация за това къде са. 

Проверка в  Общите условия за прилагане на електронния магазин , написан към фирма  “Хаус Маркет България "  ЕАД демонстрира, че срокът за доставка на всички поръчки от уеб страницата до адрес на купувача е 7 работни дни



При опит да схванат какво се е случило на телефоните, предоставени от сдружението, им дават обещание да проучат въпроса и да им върнат позвъняване в 3-дневен период . Никой обаче не извършва уговорката. При следващо позвъняване още веднъж от тяхна страна, от магазина им дали името на транспортната компания, с която работят и ги посъветвали да споделят с тях. 

" Въпреки че не е моя работа да звъня на тях, защото парите за стоките и превоза съм заплатила непосредствено на ИКЕА, а не на формата подизпълнител , се съгласих да се свържа с тях. Оттам още веднъж не можаха да ми дадат дата за доставка ", показва дамата.

Тя недоумява по какъв начин е допустимо комерсиално сдружение да задържа огромна сума пари , платени с уречен период за съответни артикули, и да не получава никакво подпомагане, информация или резултат по случая. 

" За два месеца ИКЕА задържа над 2000 лева заплатени от нас без да са ни доставила безусловно нищо. Не ни дават информация даже за благоприятни условия да ни върнат парите. Това е неуместно “, безапелационна е Елена.

Пловдивчанката пробвала и неведнъж да изпрати запитването си в платформата на ИКЕА за противоположна връзка, само че без никакъв резултат. 

" Опитвам да изпратя случая, защото по телефон никой не ми връща естествен отговор, само че всякога ми дава някаква неточност и да опитам по-късно. Старая се бързо да попълням всичко, да не би да изтече сесията, само че отново ми дава същата неточност. По телефона всякога споделят, че ще се свържат с нас и никой не звъни назад. Как да се свържа с магазин ИКЕА? ", пита още дамата.  

Потърпевшите пловдивчани са безапелационни, че ще си търсят правата в Комисията за отбрана на потребителите .



Репортер на TrafficNews също потърси информация от ИКЕА. Обадихме се на предоставените телефони с готовност да се свържем с пресцентъра на магазина. Операторът обаче ни изясни, че с този отдел можем да се свържем единствено като дойдем на място в централата в София или изпратим имейл.

Подготвихме и изпратихме питане за аргументите 2 месеца да бъдат арестувани средства без информация и доставка.  Изчакахме 24 часа за отговор, само че подобен няма. Изненадващо обаче за първи път фамилията получава позвъняване от ИКЕА с предложение неотложно да им бъде възобновена сумата, която са дали. На въпрос за какво 2 месеца няма нито информация, нито деяние, нито пари, нито стока от тяхна страна, от магазина декларирали, че имали проблем с транспортната компания, описа Елена. Жената обаче е поискала да разбере по какъв начин ще бъде обезщетена - към този момент този въпрос остава без отговор. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР