Пловдивчани почетоха 176-годишнината от рождението на Христо Ботев на специална

...
Пловдивчани почетоха 176-годишнината от рождението на Христо Ботев на специална
Коментари Харесай

Пловдив почете 176-годишнината от рождението на Христо Ботев

Пловдивчани уважиха 176-годишнината от рождението на Христо Ботев на специфична гала на паметника му в Цар-Симеоновата градина. Честването стартира с откъс от Ботевата лирика, а слово за делото му произнесе доктор Ахвни Кеворкян - ръководител на Дружеството на пловдивските писатели. Пристътваха представители на локалната власт, депутати и общественици.

" Христо Ботев е освен въодушевен бунтовник, само че дава и образа на българската литература. Той не умря на Вола, а се трансформира във връх, към който ние се стремим ", сподели тя.

След това Кеворкян си зададе риторичния въпрос свободни ли сме през днешния ден и напомни няколко размишления на Ботев част от неговото епистоларно завещание:

" Атовете се ритат, а магаретата носят. Големите хора правят дребни работи, а огромните работи се правят от дребни хора. "

" Нека бъдем горди наследници на светлите хора, да скланяме глава единствено в мигове като този, в който почитаме делото им. След това да продължаваме нагоре и напред ", пожела Ахавни Кеворкян, заяви.

Генерал-майор Явор Матеев одобри бойния строй.

Наред с жителите пред паметника се поклониха и сервираха цветя футболисти, треньори и ръководители на ПФК Ботев Пловдив.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР