Пловдивчани побързаха да се ваксинират, уплашени от навлезлия у нас

...
Пловдивчани побързаха да се ваксинират, уплашени от навлезлия у нас
Коментари Харесай

Огромен наплив и опашки от мераклии да се боцнат с трета игла в Пловдив

Пловдивчани побързаха да се имунизират, уплашени от навлезлия у нас вид Омикрон. Те използваха почивните дни след Нова година, с цел да се защитят от вируса.

Опашките започнаха още в неделя и продължиха и в понеделник, написа " Марица ". Повечето искащи бяха за реимунизация и надалеч по-малко - за слагане на първа доза.

Наплив имаше пред всички имунизационни пунктове, където хората чакаха с часове, с цел да им слагат игла. Пред РЗИ-Пловдив най-нетърпеливите дойдоха още в 9 часа, а с тях стартира да се оформя и опашката, която към обяд наброяваше към 90 души.

Чакащите ред бяха разпръснати както вътре в постройката, по този начин и извън. Заради засиления интерес в РЗИ отвориха втори кабинет за осъществяване на операцията. Голям напор от чакащи имаше и пред ДКЦ “Пълмед “ и пред ДКЦ 1.
свързани новини3719на 11.11.2021
ДКЦ “Пълмед “, което е едно от двете лечебни заведения, в което се бият на деца сред 5 и 11 години, пък в неделя са поискали спомагателни флакони, тъй като наличните са им свършили. До обед в понеделник през кабинета бяха минали 15 хлапета и 150 възрастни.

Д-р Илия Аролски, основен контрольор в РЗИ – и извършващ имунизацията в здравната работа, акцентира, че аргументите за засиления интерес са сложни – съкратеният период за реимунизация, навлизащият Омикрон и акцията за имунизация измежду възрастното население, което е и една от най-рисковите групи.

По думите му най-вече се ваксинират хора над 50 години. Не липсвали обаче и млади. “Двойно повече са хората, които идват през последните дни по отношение на преди. Само в неделя в мобилния пункт на " Метро " минаха 194 души, а в РЗИ – 170 “, добави доктор Аролски.

През миналото денонощие в са се имунизирали над 800 души. Те всеобщо избират Pfizer, много по-малко – Moderna, а най-слаб е бил ползата към еднодозовата ваксина на " Янсен ".

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР