Пловдивчани, които имат тежки увреждания и искат да гласуват на

...
Пловдивчани, които имат тежки увреждания и искат да гласуват на
Коментари Харесай

Носят урни на инвалидите по домовете за изборите

Пловдивчани, които имат тежки увреждания и желаят да гласоподават на локалните избори, могат да пуснат бюлетина, без да излизат от вкъщи си.

Урната ще бъде доставена до дома на всеки човек с увреждане, в случай че в период до 12 октомври подадат документално заявление до районната администрация, на чиято територия са регистрирани. Услугата важи единствено за хора, които имат решение на ТЕЛК. Копието на документа се ползва към молбата. Заявление може да бъде пуснато по факс или на е-поща [email protected], обясниха от Община Пловдив.

За инвалиди с по-леки увреждания и този път ще има безвъзмезден общински превоз - микробуси, които ще ги откарват до секциите и ще ги връщат назад.

В същия период - до 12 октомври - се подава заявление от жители, които желаят да гласоподават по сегашния си адрес в Пловдив, а не по непрекъснат, който имат в друго обитаемо място. Тези молби също се адресират до районното кметство. Грешки в изборния лист могат да се поправят до 19 октомври, а по-късно - в изборната секция.

Справки в изборните описи по обединен цивилен номер могат да бъдат направени на интернет страницата на Община Пловдив www.plovdiv.bg/категория Местни избори 2019, както и на място в районните администрации на община Пловдив.

С три бюлетини ​- за кмет на общината, кмет на регион и листа на общински съветници - ще се гласоподава в Пловдив на 27 октомври. Избирателите имат право да пуснат единствено една, две или всичките три бюлетини.

В Общинската изборна комисия (ОИК) са регистрирани 14 претенденти за кмет на Пловдив, общо 72-ма претенденти за шестте региона и 30 партии и обединения за Общинския съвет. В „ Централен “ за областен кмет се състезават 13 претенденти, в „ Източен “ ​- 12, в „ Западен “ ​- 10, в „ Северен “ ​- 13, в „ Южен “ ​- 13, в „ Тракия “ - 11.

Този път няма да има машинно гласоподаване, само че както и на изборите за Европейския парламент, можем да упражним преференциален избор за общински съветници.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР