Пловдивчани изхвърлят битови и небитови отпадъци нерегламентирано около контейнерите, а

...
Пловдивчани изхвърлят битови и небитови отпадъци нерегламентирано около контейнерите, а
Коментари Харесай

Възмутително: Пловдивчани хвърлят боклуци нерегламентирано, ...

Пловдивчани изхвърлят битови и небитови боклуци нерегламентирано към контейнерите, а мръсотията стои със седмици по улиците, тъй като няма кои да я извози. За това алармира в „ Марица “ Антония Иванова.

Непосредствено до контейнерите са разхвърляни битови боклуци, остарели гуми, мебели и непотребни кашони, чували. Тази картинка са принудени да гледат всекидневно живеещите в ж.к. Христо Ботев-юг в регион „ Южен “, като най-сериозен е казусът по ул. „ Кузман Шапкарев “. Проблемът съществува към този момент трета седмица.



„ На следващото позвъняване от наша страна от Оперативна програма „ Чистота “ обясниха, че има дефицит на техника, тъй като оборудвали част от машините с гребла за зимата, а друга част били на ремонт и нямат опция да изчистят нерегламентираното изхвърляне на отпадък. Самите контейнери за битов боклук се извозват постоянно “, разяснява Антония Иванова и приканва съгражданите си да проявят съвест и вместо да изхвърлят отпадъците си безсистемно, да го вършат в обособените за това места.



„ Надявам се повече хора да обръщат внимание освен в личните им домове да е почистено, прибрано и уютно, а и към тях - там, където играят децата им, откъдето минават всеки ден за работа, където разхождат кучетата си “, добави Антония Иванова. По думите й, макар дефицита на механически и физически запас, Оперативна програма „ Чистота “ би трябвало да взима нужните ограничения навреме, а не три седмици отпадъците да стоят на терен и това да води до задълбочаване на казуса.



Според съзнателната гражданка общината също би трябвало да се намеси, да следи за спазването на наредбите и да глоби нарушителите.

„ Видео наблюдаване би било инвестиция, само че събраните по-късно санкции биха я оправдали “, аргументира се Антония Иванова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР