Пловдивчани алармираха за спукан водопровод, който заплашва да наводни няколко

...
Пловдивчани алармираха за спукан водопровод, който заплашва да наводни няколко
Коментари Харесай

Жители на „Съдийски”: От 10 дни тече вода на улицата, изворите стават все по-големи

Пловдивчани сигнализираха за спукан тръбопровод, който заплашва да наводни няколко здания в квартал " Съдийски ".  Проблемът е зародил на улица „ Стадион ” преди 10 дни, а по думите на пострадалите от ВиК не подхващат нищо, макар подадените тъжби.
Прочетете още
 „ Ние сме един от най-старите квартали на Пловдив и водопроводната система е в доста окаяно положение ”, разяснява Петя Петрова.  И допълнии, че са подали шест сигнала до ВиК, като при последното позвъняване оттова са декларирали, че казусът не е от тях, а от отсрещния хотел.

Хората се тормозят, че течът се е нараснал и е допустимо да се отвори по-голяма дупка.

„ От едно сълзене към този момент има нов извор и продължава да се разраства самия теч ”, разясняват още локални.

„ От ВиК са били на място и са открили, че казуса е поради хотела. Преди година и половина затвориха тази улица и направиха огромен ров и канализация към хотела. Оказва се, че това е осъществено от частна компания и ВиК не могат да създадат нищо ”, добави Петрова, която живее в квартала.

Те са позвънили и в самия хотел, само че не са получили отговор какво ще се предприеме.

От ВиК са дали отговор пред телевизионният екип, че всичките им екипи са заети с по-големи авари и подобен вид са второстепенни, като казусът ще бъде отхвърлен в събота или най-късно в неделя.

Междувременно водата към този момент е тръгнала към намиращати се на партера на постройката гаражи и различен тип пространства.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР