Plovdiv24.bg След обяд и вечерта над много райони ще се развива

...
Plovdiv24.bg
След обяд и вечерта над много райони ще се развива
Коментари Харесай

Ново предупреждение за неустойчива атмосфера

 Plovdiv24.bg След обяд и вечерта над доста региони ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в обособени региони - интензивни превалявания и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. В следобедните часове вятърът в цялата страна ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са от към 20° по морския бряг, до 30° в крайните югозападни региони.

Прогноза за България за 27.05.2021

Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за май. През идващото денонощие атмосферата остава неустойчива. Облачността ще е забележителна, през нощта купесто-дъждовна над западната половина от страната, а денем и над източните региони. На места ще има краткотрайни, в централната част на Дунавската низина, интензивни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 22° и 27°. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. В обособени региони преваляванията ще са интензивни и обилни по количества. Ще има и градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, по най-високите елементи - от югозапад. Максималната температура на 1200 метра - към 17°, на 2000 метра - към 11°.

Над Черноморието ще има раздрана, след обяд по-често забележителна облачност. На обособени места ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 15-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Жълт код е в действие за Западна и Централна България за дъжд и градушки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР