Plovdiv24.bg Предварителна прокурорска проверка в Центъра за хора с деменция се

...
Plovdiv24.bg
Предварителна прокурорска проверка в Центъра за хора с деменция се
Коментари Харесай

До 6 г. затвор за служителите, отнасяли се отвратително с възрастни хора в Пловдив

 Plovdiv24.bg Предварителна прокурорска инспекция в Центъра за хора с деменция се прави за две закононарушения - злепоставяне и осъществена насила, заяви на брифинг районният прокурор Атанас Илиев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Прокуратурата се е самосезирала за скандалния случай неотложно след излъчването на материала по Нова телевизия и незабавно е почнала инспекция. Тя ще обгръща нескончаем интервал от време.

Наказанията за съответните закононарушения са 3 година и 6 година отнемане от независимост. Ако бъдат открити закононарушения по други правни квалификации, прокуратурата ще предприеме дейности, увери Илиев. 

Към момента не са открити лицата, които са упражнявали тормоз върху хората от вкъщи. Прокурор Илиев се надява създателите на репортажа да окажат подпомагане на институциите в хода на инспекцията. 

На въпрос на кореспондент на Plovdiv24.bg дали би трябвало да се правят по-често такива инспекции поради зачестилите случаи на принуждение и надменно отношение в обществените заведения, прокурорът сподели, че се надява да няма повече такива случаи, защото има други органи за настоящ и непрекъснат надзор върху домовете.

Цялото изказване гледайте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР