Plovdiv24.bg Папа Франциск отправи великденско послание от пустата катедрала Св. Петър“,

...
Plovdiv24.bg
Папа Франциск отправи великденско послание от пустата катедрала Св. Петър“,
Коментари Харесай

Между храмовете и пазарите избрахме храмовете. Бог наистина ли гледа?

 Plovdiv24.bg Папа Франциск насочи великденско обръщение от пустата катедрала " Св. Петър “, а Андреа Бочели пя в също празната Миланска катедрала. Нямаше хора, само че това не понижи историческото значение на папското обръщение, нито величието в осъществяването на Бочели, слушан от 22 милиона души по света онлайн.

В същото време ние се оставихме да бъдем водени и ръководени от интелектуалното равнище на българските владици, изключително на Гавриил Ловешки, който упорства да се причастяваме с лъжичка за многократна приложимост. Когато храмовете по света са затворени, ниският морал на нашето духовенство отеква като камбанен звън и и се чува все по-зловещо на фона на международната религиозна тишина. Така е, тъй като то от дълго време няма нищо общо нито с вярата, нито с Бог.

Съгласни сме да затрием селскостопанска продукция, като затворим пазарите и борсите, само че не смее да затворим храмовете. Не смеем да счупим алъш-вериша на алчните владици, като се крием зад Бог. Тези дни постоянно става дума за Него и вярата ни. Къде е Той, какво става с нея? Сучим, въртим и отхвърляме да вземем единственото вярно решение – затворете храмовете! Бог не е нито в Синодът, нито наместник му е Гавриил, нито Николай.

На фона на ограниченията, които в действителност дават резултат, нещо се пропука. На властта не й стигна кураж да се опълчи на ретроградното духовенство. Всъщност, не стигна кураж на Бойко Борисов. Защото той от заран до вечер повтаря, че сигурността и здравето на хората е задача на страната. За Великден я възложихме на Църквата. Бог в действителност ли гледа?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР