Plovdiv24.bg Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо

...
Plovdiv24.bg
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Много пиян водач озадачи полицаи в Пловдив - подпря се на колата, за да не падне

 Plovdiv24.bg Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Т.А., на 30 година, за това, че на 11 февруари 2021 година, в Пловдив, предложил рушвет – сумата от 50 лв., на двама полицейски чиновници, с цел да не извършат дейности по работа при осъществяване на инспекция – закононарушение по член 304а, вр. член 304, алинея 1 от Наказателния кодекс. 

Т.А. е предаден на съд и за това, че на същата дата и място, е управлявал лек автомобил, марка " Мерцедес “, с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а точно – 2,27 на хиляда, открито по надлежния ред с техническо средство – закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Третото обвиняване, по което Т.А. ще дава отговор пред съда, е за това, че незаконно е пречил на двамата полицейски чиновници да изпълнят отговорностите си по определяне и откриване на осъщественото от него закононарушение – шофиране в пияно положение – закононарушение по член 270, алинея 1 от Наказателния кодекс. 

На 11 февруари 2021 година, към 3,30 часа, в Пловдив, полицейски чиновници забелязали лек автомобил, марка " Мерцедес “, ръководен от Т.А., да криволичи по пътното платно. Те присъединили звуковата и светлинна сигнализация на патрулната кола, с цел да спрат лидера, който не се подчинил и траял да се движи по прилежащите улици. След като полицейският автомобил го изпреварил, обвиненият Т.А. спрял.

Той излязъл от колата и се подпрял на нея, с цел да не падне. Обвиняемият признал, че е използвал алкохол и предложил на служителите на реда 50 лв., с цел да не го ревизират и да не извършат тест с техническо средство за алкохол. Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и неотложно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. Последвала инспекция на Т.А. с техническо средство " Дрегер Алкотест “, който отчел 2,27 промила алкохол в издишания въздух.

Най-тежкото, планувано от закона, наказване сред тези за закононарушенията, в които Т.А. е упрекнат, е отнемане от независимост до 10 години и санкция до петнадесет хиляди лв., като за шофирането в нетрезво положение е планувано и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство.

Спрямо обвинения е взета мярка за неотклонение " Парична гаранция “ в размер на 2 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР