Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса мнението на една българска лекарка

...
Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса мнението на една българска лекарка
Коментари Харесай

Български лекар: Такова нещо като COVID-19 не сме виждали досега, изявленията на Мангъров са престъпно вредни!

 Plovdiv24.bg разгласява без редакторска интервенция мнението на една българска лекарка за вируса, както и за ограниченията които се вземат у нас. 



" Важно: Рядко споделям нещата, които получавам в персонални известия и единствено след позволение. Но това е прекомерно силно…прочетете го постепенно, на глътки, замислете се…

" Вече много ми се насъбра от кретенизъм и профанщина, идваща на вълни от рОдината. За тези, които малко ме познават, съм доктор с 30 годишна процедура, от които 20 във Франция. Последните шест месеца прекарах компактно в отделения Ковид в три разнообразни лечебни заведения, включително - гериатрично, юржанс и rééducation. Мога да кажа, че не съм теоретичен служащ, нито статистик. Поразена съм от наглостта и неналичието на безспорен професионализъм, колегиалност, лекарска нравственос и търсене на евтина сензация от персони като Мангъров и Първанова. В потрес съм!!! Как хора в обкръжението ми, които съм смятала за образовани и интелигентни, другари, пишат и вършат генерални нелепости и глупости, стачкуват против носене на маски, спорят, кодошат се и се келешат с този вирус. Тези, които го лекуваме и гледаме фронтално всеки ден (не тези, които го гледат от телевизора), можем да ви кажем, че за него се знае ВСЕ ОЩЕ прекомерно малко - не за друго, а занапред се регистрират късните му многочислени провали. Вие няма по какъв начин да ги знаете, тъй като не сте ги видели. В България досега не е имало и първа вълна, спрямо това, което претърпяха Испания, Италия, Франция.

Затова просто СИ ЗАТВОРЕТЕ УСТИТЕ, престанете да ръсите небивалици и мечти, тъй като нито сте учили медицина най-малко 10 години от живота си, нито сте носили отговорност за здравето на различен човек, а камо ли да сте се сблъсквали с ковид.

Далеч и отвън всякаква статистика, първо съм клиницист. Докато другите считат, аз церя. И това, което мога да кажа е, което можем да кажем със брачна половинка ми, доктор, с сътрудниците ми, българи или французи е, че такова нещо не сме виждали НИКОГА до в този момент. В момента, в който го видите, не го забравяте в никакъв случай. Диагнозата е на лицето на болния. Ако сте виждали паднал остарял едвам дишащ кон, със зачервени очи, съвсем изскочили от орбитите - това е. Никой не знае по кое време, след какъв брой дни (най-често 7-14) този болен ще се утежни, даже и в видимо здраве и леко покашлящ. Болни по 72 дни в интубация. Хора- зомбита. Живите мъртви. Седем листа епикризи на 30 годишни пациенти. Спасени, не могат да вървят с дегенеративни неврологични промени. Излизат от темп. Правят епилептични гърчове.

Преживените ми шест месеца (най-вероятно ще са повече, тъй като сега реанимациите на север се пълнят с заболели от Бордо и Марсилия, където пламва) са ми най-ценните в живота, тъй като в никакъв случай не съм се чувствала толкоз ЛЕКАР, и няма да разреша на никой (профан,чукундур, тъпигьоз или келешар) да се гаври с тях, тъй като попрочел две публикации в жълтите вестници. Плакала съм, тъй като сътрудници си отидоха. Един сътрудник в Щатите сподели, Елено, с жена ми работим в разнообразни лечебни заведения и към този момент не вършим секс от боязън да не заразим другия... На фона на тези безкрайни, безумни, безгранични старания на сътрудниците ми, на този ГЕРОИЗЪМ и висша себеотдаденост, на ВЗАИМОПОМОЩ и работа до пристъп, имам предвид целия медицински персонал- няма да разреша НА МИЛИМЕТЪР!!! цинизъм, безумство и липса на обикновен почит, от който и да било.

Конкретно за изказването на Антония Първанова. Питам се къде в България сега е Лекарския съюз като орган и кой разрешава да се популяризират по щемпел и медии?? сходни ненаучни и най-много ПРЕСТЪПНО ВРЕДНИ изказвания като тези на Мангъров, Първанова и впрочем патоанатоми.

1. PCR тестванията потвърждават частици РНК на вируса, които СА ЗАРАЗНИ.

2. Не е ясно за какво има безсимптомни носители, както не е ясно какви са късните последствия на вирусоносителството.

3. Няма добит имунитет, допустимо е наново заразяване

4. PCR не потвърждава, а удостоверява диагноза. Имали сме случаи с трикратно отрицателен PCR, само че потвърдени частици в бронхоалвеоларен секрет с аспирация с бронхоскоп.

5. Диагноза се слага единствено със скенер (нативен) и определяне на повлекла от интерстициален!! развой, които след 3 месечен надзор към момента не изчезват, което мощно отличава короната от грипа (но мадам Първанова най-вероятно персонално е следила заболели, може би, в продължение на месеци...)

6. Такава тежка, трагична и най-много НЕУПРАВЛЯЕМА клинична картина не е имало при никой различен грип в света до момента. Неуправляема, тъй като с дни и седмици си видимо усъвършенстван, и след това отново те интубират.

7. Относно носене на маските - маската от хирургичен вид не защищават от заразяване. Те са сигурност за индивида против теб,че ти самият, в случай че си инцидентно инфектиран от през вчерашния ден,и си в инкубационен интервал, няма да заразиш и УБИЕШ съседа си, възрастен, онкоболен или просто хипертоник. А в последно време се очерта, че България, като се изключи че е страна на лаици, е главно страна на ЕГОИСТИ, които дървенофилософстват, че маските скрили детските усмивки на отрочетата им, до момента в който целия свят покорно и дисциплинирано пази близки и съседи.

8. От Ковид се умира. Не се умира с Ковид. Поредното слабоумие, тъй като по неразбираем закон, Ковид убива и младежи. 16 годишно момиче в Париж беше първото с три отрицателни PCR, и четвърти положителен, без нито едно съпътстващо заболяване, което си отиде за няколко часа за смут на майка й, която й лекувала кашличката с хомеопатия. Може и различен случай да опиша, тъй като мъжът ми е ортопед - отново 30 годишен млад мъж, паднал ог мотор.

Тези неочаквани “падания " апропо са много чести. Ходиш си и ненадейно падаш заради кислороден апетит, дори и без да кашляш.Оперират ти фемура сполучливо, само че след три дни умираш от сърдечно съдов срив интубиран с Ковид. Изобщо, ние доста се забавляваме последно време, както забелязвате. Животът ни е забавен, всеки ден се питаме дали към този момент не сме инфектирани, констатирайки, че сътрудник от прилежащата болница е починал оня ден.

На фона на това следващият буламач, изсипан от Мангъропървановци и средностатистически първообраз на Бай Ганьо, и полемики от вида “Я ми кажи ти ся на мен, къв доктор си ти, като не знайш, и знайш какъв брой мен, дето детето ми го РЕПРЕСИРАТ, разбираш ли, погазват му свободата на избор да не носи маска, и кво ме интересува кой бил починал и аз знам доста, дето са умрели и всички ще умрем, ти в случай че искаш и бурка!! и скафандър си постави, щото ти си във високо рискова среда, а пък те са в учебно заведение и това е елементарен грип и и и " не ме срутват, не ме убиват, не ме и изумяват, не ме и унищожават. Не че желая да диспутирам, не че не мога да диспутирам до издихание. Не че има какво да си кажем, не че сме на едно ПРОФЕСИОНАЛНО равнище въобще да организираме диалог. Не че е смешно, не че е до мъка тъжно, не че е и безумно, тъй като то е!!

Нищо от това не е....

Просто е любов, доста любов, безмълвна, амнистия, умеенето да си НАД това, да бъдеш доктор, какъвто си макар необразоваността, назадничавостта, изостаналостта, неосведомеността и неграмотността (защото колкото повече зная, толкоз повече разбирам, че нищо не зная, и по какъв начин да обориш тогава Ганка и Светланка, която е водач във варненска компания със приключен стопански колеж и експерт по мрежата от интернационална интрига, настояща и особено основала ковида, с цел да срине България, само че тя няма да се даде).

Защото лекарят и медицинският кадър си гледат работата, същински си я гледат, заразяват се и умират на работното си място, лекувайки - и тъпака, и простака, и нарушителя, по идентичен начин- до финален мирис, и с цената на СОБСТВЕНИЯ си живот.

С почитание, доктор Елена Радева, Франция "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР