Plovdiv24.bg.Още на миналото съдебно заседание защитата на Пислар - адвокат

...
Plovdiv24.bg.Още на миналото съдебно заседание защитата на Пислар - адвокат
Коментари Харесай

Какво ще се случи с украинеца, убил Северина и Ивайло на Тракия?

Plovdiv24.bg .

Още на предишното правосъдно съвещание отбраната на Пислар - юрист Нели Малкова, съобщи, че клиентът й желае делото да се гледа в кратко правосъдно произвеждане, само че с разпит на две движимости лица - Венета Глухарова и Боряна Мечкарска. Според защитничката Пислар не отхвърля, че е използвал опиат, само че това е станало в позволено време и място, т.е. тетрахидроканабинолът не му е повлиял по време на злополуката. Днес обаче нито Глухарова, нито Мечкарова се явиха в съда. Причините - плануван годишен отпуск и служебна ангажираност. Адвокат Маркова обаче държи на разпит на движимостите лица.

Освен това латвийският притежател на волвото, с което Пислар удари аудито на жертвите, изиска транспортното средство да му бъде върнато. Прокуратурата възрази. Молбата бе отхвърлена, така като делото е в напълно начална фаза. Така в крайна сметка се насрочи ново съвещание за 10 декември.

Припомняме, че 27-годишния Паслар упрекнат за това, че на 28.05.2018 година, на автомагистрала " Тракия ", област Пловдив, при ръководство на моторно транспортно средство – товарен автомобил, влекач " Волво " с полуремарке " Шмитц ", е нарушил разпоредбите за движение  и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 34-годишния Ивайло Минчев и на 32-годишната Северина Коралска, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции – марихуана, и от него е настъпила гибелта на повече от едно лице, като казусът е изключително тежък – закононарушение по чл.343 ал.3 пр.2 и пр.5 писмен знак Б, прочие 2 във връзка ал.1 писмен знак В по отношение на чл.343 ал.1 от Наказателния кодекс.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР