Plovdiv24.bg Оранжев код е обявен за утре, 27 юни, за половин

...
Plovdiv24.bg
Оранжев код е обявен за утре, 27 юни, за половин
Коментари Харесай

Лоши новини от синоптиците, вижте какво ни връхлита довечера!

Plovdiv24.bg " Оранжев " код е разгласен за на следващия ден, 27 юни, за половин България, а за останалата - " жълт ". Под въздействие на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, през нощта и на следващия ден преваляванията ще продължат и ще са на доста места. Интензивни и обилни по количество ще са явленията през нощта основно в Централна България, а денем - тук-там в югоизточната половина от страната.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне, само че ще има и краткотрайни усилвания с развиването на купесто-дъждовната облачност. Привечер и през нощта против четвъртък преваляванията в доста региони краткотрайно ще отслабнат, тук-там и ще спрат. Температурите ще бъдат по-ниски от нормалните - оптималните ще са най-вече сред 20° и 25°. 

Над планините облачността ще остане забележителна. Валежите и гръмотевичните стихии ще продължат, тук-там явленията ще са интензивни. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 9°.

По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и ще има превалявания и гръмотевици. Значителни ще са количествата основно през идната нощ. През деня преваляванията за малко ще отслабнат и спрат, ще има и краткотрайни понижения на облачността. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР