Пловдив. Завърши месецът в помощ на животните и хората, които

...
Пловдив. Завърши месецът в помощ на животните и хората, които
Коментари Харесай

Пловдив: Завърши месецът в помощ на животните и хората, които ги обичат в район „Южен“

Пловдив. Завърши месецът в помощ на животните и хората, които ги обичат в регион „ Южен “ в Пловдив, оповестиха за Радио „ Фокус “-Пловдив от Община Пловдив. Началото бе сложено в края на предходната седмица, когато се състоя кръгла маса на тематика „ Бъди виновен към себе си, децата ни и към обществото “. На нея взеха присъединяване заместник- кметовете на региона инж. Димчо Петров и Павел Милучев, представители на Дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците “ при Община Пловдив, доктор Шанков, ръководител на киноложкото сдружение в града, Георги Божев, шеф на Общинско дружество „ Зооветеринарен комплекс “, Таня Кузмова, представител на компания производител на храни за домашни любимци, и представители на ветеринарни клиники. Всички те изложиха презентации и обсъждаха въпроси, свързани с домашните и улични кучета и котки. На мероприятието бе наградена Мария Рашкова, която получи премия от плана „ Регистрирай куче-спечели премия “.
Тази седмица самодейностите продължиха с базар-изложение на обособената площадка за свободно разхождане на домашни любимци, намираща се на бул. „ Цар Борис III Обединител “, където представители на ветеринарни клиники и компании производители на храни и аксесоари за домашни любимци, имаха опцията да показват своя подбор. Председателят на киноложкото сдружение в града извършваше безвъзмезден тест за диабет на домашните любимци на стопаните, които имаха предпочитание да тестват своите животни. Представители на „ Паралелен свят “ изработваха ръчно тематични значки и магнити, които всеки искащ можеше да закупи с благотворителна цел.
Бе подложен краят на поредицата мероприятия с учениците от ОУ „ Захари Стоянов “, които участваха интензивно в ревю на тематика “Моят домакински любим “. В изложбата атракция стана женско кончето на Татяна Георгиева, която показа, че се грижи за него от 8 месеца и се пробва да го язди. С голям брой награди бяха наградени всички участници. Всички начинания бяха под патронажа на кмета на регион „ Южен “ Борислав Инчев, който се обръща с апел към всички притежатели на домашни животни да бъдат виновни към тях и към себе си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР