Пловдив затяга мерките срещу разпространяването на коронавируса. Нощните клубове и

...
Пловдив затяга мерките срещу разпространяването на коронавируса. Нощните клубове и
Коментари Харесай

Пловдив затяга COVID мерките в нощните клубове и ресторантите |

Пловдив стяга ограниченията против разпространението на ковид. Нощните клубове и заведенията за хранене ще работят с понижен потенциал на 50%, заяви пред бТВ регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева. 

Според нея това ще предотврати скупчванията на входовете. Охранителните компании към клубовете ще се грижат да има отдалеченост сред посетителите. 

" Голяма част от заведенията поеха ангажимент да конфигурират и термокамери ", сподели още Каназирева. 

На масите няма да се настаняват повече от шестима души и на отдалеченост по-малка от 1,5 метра. 

Каназирева каза още, че има добра връзка и разговор с Асоциацията на ресторантьорите и на заведенията, както и със собствениците на нощни заведения. 

" Те осъзнават, че обстановката се усложнява и следва да се вземат ограничения на територията на нашия район ", разяснява регионалният шеф на Пловдив. 

Иван Достинов, притежател на заведение в Пловдив съобщи, че всички нужни ограничения са взети. 

" Има дезинфектанти, тоалетните се почистват на всеки час. Доста маси махнахме, останалите ги разредихме. Това докара до огромен отлив на клиенти, поради страха и цялата тази обстановка, хората стопираха да идват. Намаля и оборотът с 50-60% ", разяснява той.

Проверки са почнали и в хипермаркетите и градския превоз.

" След като започнаха инспекциите, доста от хората започнаха да съблюдават и ограниченията. Последните два дни от Министерство на вътрешните работи 436 лица са тествани. 311 са предупредителните протоколи, които са връчени и 10 акта. Продължаваме с инспекциите, тъй като считаме, че безкомпромисно, изключително за защитните средства и носенето на маски, би трябвало да се съблюдава, защото виждате всеки ден, че скачат позитивните проби ", добави Каназирева.

Проверки ще има и по нощните клубове.

Вчера кметът на Пловдив Здравко Димитров предложи да отпадне заплащането на таксата за маси навън. Това предложение ще се гледа през днешния ден на сесията на Общинския съвет.   Проектът на решение бе коментиран на среща на кмета с представители на Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

" Целта е Община Пловдив още веднъж да подкрепи локалния бизнес и наново да вкара тази мярка, която действаше в интервала на изключителното състояние до преди няколко месеца ", уточни през вчерашния ден Димитров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР