Пловдив вече е икономически център с надместно значение. Това заяви

...
Пловдив вече е икономически център с надместно значение. Това заяви
Коментари Харесай

Кметът: Пловдив вече е икономически център с регионално значение!

" Пловдив към този момент е стопански център с надместно значение. " Това съобщи кметът Иван Тотев при показване семейството на града под тепетата на нов значим конгрес, който ще се организира на 21 и 22 юни в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  " Много значимо е да се регистрира, че самодейността за него не идва от Общината ", уточни градоначалникът.

" Това, което си приказваме тук в последните 4-5 години - че Пловдив се развива, че Пловдив е център на българската стопанска система, това ние го усещаме и усещаме, само че напълно друго е когато оценката идва извън, когато оценката е от хора, нямащи нищо общо с града, а просто следят развиването му и взимат решения - на база на техните чувства, къде и по какъв начин може да се организира подобен конгрес от районно значение. Това значи, че Пловдив е стопански център с към този момент надместно значение, с районно значение. Изключително признателен съм, че Пловдив е предпочетен за града, в който да бъде извършена сполучливо сходна конференция.

Още повече, че това е първият конгрес, който надминава границите освен на район Пловдив, само че и на България. Огромно удоволствие за нас е той да се организира под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов. Неговото персонално присъединяване към този момент е доказано. В подтекст на председателството на България е голям триумф, че сме съумели да ангажираме вниманието на господин Борисов с конгрес, който сигурно ще бъде част от политиката на България за районно водачество на Балканите.

А Пловдив като стопански център ще може да покаже своите триумфи. Ние ще създадем всичко допустимо това да бъде един сполучлив конгрес, който да продължим и през идващите години, с цел да стане емблема на целия район ", разяснява Тотев. 

Както Plovdiv24.bg  писа " Икономически конгрес Пловдив " е нова самодейност, представляваща среща на високо равнище на най-влиятелните български и интернационалните водачи в сферата на политиката, бизнеса и интелигенцията, които ще прегледат провокациите, пред България, Европа и света. Покана за присъединяване в събитието към този момент е приел самият премиер Бойко Борисов, който ще е и специфичен преподавател. Очакват се още министърът на Българското председателство Лиляна Павлова, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, шефът на Европейската банка за възобновяване и развиване за България Лариса Манастирли и доста други. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР