Пловдив. Възстановяване и изграждане на напоителните системи трябва да е

...
Пловдив. Възстановяване и изграждане на напоителните системи трябва да е
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Момчил Неков, БСП за България : Напоителните системи трябва да са приоритет за българското земеделие.

Пловдив. Възстановяване и създаване на напоителните системи би трябвало да е приоритет за българското земеделие. Това е главен проблем за земеделските производители в област Пловдив, стана ясно на срещи със земеделци в района на претендентите за евродепутати от листата на " Българска социалистическа партия за България " Момчил Неков и Димитър Данчев, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Неков изясни, че Комисията по земеделие на Европейския парламент неотдавна е приела отчет за бъдещата Обща селскостопанска политика, който приканва за специфична помощ за напояване в идващия програмен интервал. Той бе безапелационен, че напояването в земеделието би трябвало да бъде народен приоритет, а не системите да се разрушават или разпродават.
“Водата става все по-оскъден запас, а без нея не може да има зеленчукопроизводство. Ако не се вземат ограничения на национално равнище, най-много до 10 години, няма да има никакви български плодове и зеленчуци. Системите за напояване би трябвало да са народен приоритет, а не да се разрушават или разпродават, както става по времето на ГЕРБ. ” Това съобщи Момчил Неков на среща с производители на зеленчуци в Асеновград. Те показаха възмущението си, че в магазините и веригите се продават вносни артикули, а те са длъжни да продават на безценица. “Как по този начин се получава, че страни с по-висок стандарт съумяват да създават толкоз на ниска цена?! Без държавна политика и поддръжка това е невероятно. Без вода това не става! У нас обаче поддръжка очевидно не желаят да дават. Малките и междинните производители са прегазвани. ” Това показа с отвращение производителка на зеленчуци в Асеновград.
Срещите на претендентите продължиха в град Първомай, където посетиха два шивашки цеха. " Ние, от Българска социалистическа партия, ще настояваме за преразглеждане на политиката на Европейски Съюз по отношение на Русия. Тя е значим търговски сътрудник и капацитетът би трябвало да се употребява, а не да се стои пасивно. Тази фабрика работи със първични материали от Руската федерация. С политиката на ГЕРБ и ЕНП има действителна заплаха връзките с тази страна да се влошат. Това не е в народен интерес ”, съобщи претендентът за евродепутат Димитър Данчев. " Държавата не застава зад нововъведенията. Тя не подкрепя искащите да се развиват. Корупцията изяжда всичко. Субсидиите и помощта от Европейски Съюз отиват единствено към подбрани хора. ” Това споделиха шефовете на тези цехове. “Много сериозен проблем се оказва незаконният импорт на нишки от трети страни. Нелегалната конкуренция притиска родните производители. ”, разясниха още те.
В село Градина хората споделиха своето възмущение- до какво е сведено селското стопанство у нас - да се дават дотации на 100 души в страната. Срещите продължиха и в с. Дълбок извор.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР