Пловдив. Темите за дигиталната сигурност са изключително важни в съвременния

...
Пловдив. Темите за дигиталната сигурност са изключително важни в съвременния
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Пловдив: Темите за дигиталната сигурност са изключително важни в съвременния свят

Пловдив. Темите за цифровата сигурност са извънредно значими в актуалния свят. България извършва уговорките си в тази посока и съм уверен, че страната ни ще може да се оправи с това предизвикателство. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов при откриването на Есенен колоквиум за цифрова сигурност и просвета, културно-историческо завещание и цифровизация в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на партията . Двудневният конгрес се провежда взаимно от Жени ГЕРБ и Фондация „ Конрад Аденауер ”. Пред присъстващите Цветан Цветанов изнесе лекция на тематика „ България – територия на сигурност и съгласуваност. Управленската стратегия на Политическа партия ГЕРБ – национална политика с четиригодишен небосвод и посока Западни Балкани ”.
„ Когато приказваме за киберсигурност и за цифровото пространство - за нас е наслада и чест, че Мария Габриел зае подобен значим сектор в Европейската комисия – еврокомисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество. На 18 и 19 март 2018 година, когато в София ще се съберат представители на всички национални парламенти от Европейския съюз и представители от Европейската комисия, с изключение на приемането на механизма за парламентарен надзор на Европол, ще приказваме тъкмо за дигитализацията, за сигурността и за това по какъв начин можем да противодействаме на хакерските атаки в Европа и целия свят “, съобщи Цветан Цветанов. Той добави, че към този момент има удостоверение от еврокомисар Мария Габриел и еврокомисар Кинг, който дава отговор за киберсигурността, че ще участват на този конгрес в България, проведен по отношение на председателството на страната ни.
„ Много е значимо да приказваме за Западните Балкани, да приказваме за тази съгласуваност, тъй като тя също е част от сигурността “, акцентира още заместник-председателят на ГЕРБ. Той напомни, че в качеството си на вицепремиер и министър на вътрешните работи през 2010-2011 година е стартирана доста значима самодейност за интернационална академия за следствие на киберпрестъпност. „ Това към този момент стана процедура и можем да употребяваме най-хубавия опит на нашите евроатлантически сътрудници. На базата на тази съгласуваност можем да изградим една предпазена платформа. В тази посока сме водили диалози с представителите както на специфичните служби, по този начин също с Европейска комисия в лицето на еврокомисарите Габриел и Кинг да се търси опция за спомагателен бюджет. Този бюджет би трябвало да подсигурява стандарта за преноса на база данни, тъй като знаем, че сензитивната информацията, която се обменя сред държавите-членки е доста значимо да бъде предпазена “, изясни Цветан Цветанов и благодари на ръководителя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, на фондация „ Конрад Аденауер “ и на Община Пловдив в лицето на инж. Иван Тотев за отличната организация на конференцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР