Пловдив. Стотици души са се събрали на пореден протест в

...
Пловдив. Стотици души са се събрали на пореден протест в
Коментари Харесай

Пловдив: Стотици души са се събрали на пореден протест в с. Войводиново

Пловдив. Стотици души са се събрали на следващ митинг в с. Войводиново, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пловдив . Недоволството на протестиращите е ориентирано против циганския произвол, откакто двама роми - на 17 и 21 години, пребиха 33-годишния военнослужещ Валентин Димов на 6 януари т.г. Протестът се организира за 5-и следващ ден, като довечера събралите се хора са най-вече. Сред протестиращите през днешния ден са доста някогашни и сегашни военни, сътрудници на ефрейтор Димов. До момента дейностите на хората протичат спокойно, само че проведено. От трибуната се изявяват оратори, които приканват за правда в страната и съответни дейности против циганския произвол
Протестът стартира с химна на България, с рухване на колене и минута безмълвие в памет на починалите военнослужещи в разнообразни задачи. След това бе прочетена молитва за единство от духовник.
Думата взе кметът на община Марица Димитър Иванов, който бе освиркан. Към него бяха отправени упреци, че не се подхващат решителни ограничения против циганския произвол. От трибуната бе изразена от трибуната признателност към всички сътрудници на потърпевшия, пристигнали на митинга.
Засилено е полицейското наличие в селото, на място има повече от 10 буса на жандармерията, виждат се и фигури от висшето управление на Министерство на вътрешните работи.
Преди минути във Войводиново дойдоха към 100 души, почитатели на разнообразни футболни клубове, които скандират „ Българин да се назовавам - първа наслада е за мен “.

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР