Пловдив става домакин на третата работна среща на областните управители

...
Пловдив става домакин на третата работна среща на областните управители
Коментари Харесай

Посрещаме куп големи гости за инициативата 16+1

Пловдив става хазаин на третата работна среща на регионалните шефове и губернатори по линия на Инициативата за съдействие сред страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1. Международният конгрес, който ще се организира от 18 до 20 октомври, е под егидата на регионалния шеф Здравко Димитров.

" 16+1 " е самодейност на държавното управление на Китай за да насърчи съдействието сред Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ): Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Република Македония.

Основните тематики, по които работят държавните управления на тези страни, са в региона на вложенията, превоза, финансите, науката, образованието и културата.

В грандхотел " Пловдив “ на 19 октомври ще бъде проведен Форум под наслов “Пловдив - най-древният град по Пътя на коприната”. Това е една от деянията на 16+1, чийто хазаин е Областната администрация.

На срещата са поканени представители на области в страни от Централна и Източна Европа и от Китай, зам.-министрите Георг Георгиев на външните работи, Амелия Гешева на културата, Милко Теофилов на туризма, посланиците в Република България на страните, удостоверили присъединяване във Форума, регионални шефове, ректори на пловдивските университети, представители на бизнеса, „ Тракия икономическа зона “, „ Агенция за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и страните от Централна и Източна Европа (АНСССКЦИЕ) и Неправителствени организации.

В рамките на Форума ще бъдат показани три евентуални предпочитани области за съдействие: „ Култура и туризъм “, „ Иновации и стопански зони “ и „ Селско стопанство “. /Марица.бг
тагове огромни посетители самодейност 16+1
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР