Пловдив. След сигнал на зеления“ телефон на РИОСВ – Пловдив

...
Пловдив. След сигнал на зеления“ телефон на РИОСВ – Пловдив
Коментари Харесай

Пловдив: РИОСВ проверява сигнал за замърсяване на река Чая в района на село Ягодово

Пловдив. След сигнал на „ зеления “ телефон на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив за замърсяване на река Чая (Чепеларска) в региона на с. Ягодово бе осъществена незабавна инспекция от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ и Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителна агенция по околна среда. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от екоинспекцията. Подателят е алармирал за оцветяване на водите на реката в бяло, като от вар. Извършен е обход по течението на Чая от жп моста на село Катуница до индустриалния канал на две индустриални предприятия. Дейността на едното е обвързвана с производството на препарати за растителна отбрана, а другото се занимава с произвеждане на цветни метали. Взети са проби за разбор от точките на заустване на промишления поток. Констатираните проби от изхода на пречиствателните уреди на първото дружество са рН – 7,81 и електропроводимост – 3 900 µS/сm. При жп моста на село Катуница данните за рН и електропроводимост са 7,88 и 1227 µS/сm.
Измерени са електропроводимост и рН. Отчетеното рН за разбъркан поток промишлени и битови води на завода за цветни метали е 9,46, а електропроводимостта – 4 283 µS/сm. Констатираните проби от изхода на пречиствателните уреди на първото дружество са рН – 7,81 и електропроводимост – 3 900 µS/сm. При жп моста на село Катуница данните за рН и електропроводимост са 7,88 и 1227 µS/сm.
Очакват се резултатите от лабораторните проучвания на взетите при инспекциите проби да покажат каква е повода за замърсяванията на реката. При определяне на нарушавания ще бъдат наложени имуществени наказания според екологичното законодателство.
Кристиян ГАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР