Пловдив ще приеме Световно първенство по фехтовка за юноши и

...
Пловдив ще приеме Световно първенство по фехтовка за юноши и
Коментари Харесай

Над 1500 състезатели от 100 страни ще участват на Световното по фехтовка за юноши и девойки в Пловдив

Пловдив ще одобри Световно състезание по фехтовка за юноши и девойки до 20 години от 1 до 9 април. Шампионатът ще се състои в Панаира в палите номер 6 и 13. На брифинг за шампионата в Общината участваха президентът на федерацията и член на изпълнителния комитет на Международната федерация по фехтовка, Величка Христева, зам.-кмета по спорта Георги Титюков, един от най-хубавите ни съдии във фехтовката Васил Миленчев, Атанаска Найденова.
Прочетете още
За последно Пловдив беше хазаин на Световно състезание по фехтовка за юноши и девойки през 2017-а година. 

" Това Световно състезание ще ни бъде четвърто от 2004-а година насам. Вече имаме много опит с организацията. Радваме се, че Общината ни оказва помощ в подготовката за шампионата. Очакваме над 1500 състезатели от над 100 страни. Тези девет дни Пловдив ще бъде столицата на фехтовката. Нашите упования са свързани и със състезателите ни, които записват страхотни триумфи в последните месеци. Световнтото състезание ще бъде под партонажа на президента Румен Радев и чакаме да го забележим и на шампионата. ", съобщи Величка Христева 

" Мачовете ще могат да се наблюдават онлайн посредством лайвстрийминг в уеб страницата на шампионата. Също ще бъдат оповестени всички резултати, които също ще бъдат обновени незабавно в уеб страницата на Световното ", съобщи Васил Миленчев. 

Ще вземат участие 6 деца от два пловдивски клуба. 

Относно историческата победа женския тим на България на Световната купа по фехтовка в Ташкент преди две седмици Величка Христева съобщи:

" Това е резултат, който беше законосъобразен. Това към този момент е една поръчка за приемане на квоти за Олимпиадата. Ако по този начин не престават девойките възможностите ни са много съществени. Нашата цел е да реализираме отборна квота, тъй като това значи три квоти. Надявам се следващата година по това време да обявим какъв брой квоти сме спечелили за Олимпиадата в Париж ", съобщи президентът на федерацията. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР