Пловдив. Прокурор Четирима души са били задържани за 24 часа

...
Пловдив. Прокурор Четирима души са били задържани за 24 часа
Коментари Харесай

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева – Минчева: Четирима души са били задържани с половин килограм хероин в кв. „Столипиново” снощи

Пловдив. Прокурор Четирима души са били арестувани за 24 часа с половин кг хероин в кв. „ Столипиново ” в Пловдив, при профилираната полицейска интервенция (СПО) нощес. Това заяви пред публицисти зам.-окръжният прокурор Галина Андреева – Минчева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . Последният от тях е арестуван по-късно от другите, от цивилни чиновници на полицията, на улицата, пред заведение в квартала. При задържането му се е стигнало до разпра, като няколко души са излезли от заведението и пробвали да го освободят. „ Това е наложило намесата на профилирани полицейски сили и правомерна приложимост на мощ ”, сподели прокурор Минчева.
В прокуратурата няма постъпили данни за нанесени телесни повреди, нито позвънявания за това. Няма и данни в полицията за напрежение в ромската махала в „ Столипиново ” и в Асеновград. Предстои приключване на 24-часовата им мярка за неотклонение и удължаването й с прокурорска мярка за период до 72 часа по обвиняване за държане за разпространяване на наркотично вещество. Предстои наблюдаващият прокурор да реши на кого какви обвинявания да бъдат повдигнати.
За момента в прокуратурата няма данни, че в квартала има засилено полицейско наличие.
„ Също при СПО нощес, в ромската махала в Асеновград са били арестувани за наркоразпространение и други лица “, сподели прокурор Галина Андреева-Минчева.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР