Пловдив продължава да увеличава присъствието си в новата власт. Зам.-министър

...
Пловдив продължава да увеличава присъствието си в новата власт. Зам.-министър
Коментари Харесай

Пловдивски адвокат, който скочи на Гешев, става правосъден з...

Пловдив продължава да усилва наличието си в новата власт. Зам.-министър на правораздаването в служебния кабинет на Стефан Янев става един от най-изявените юристи под тепета Иван Демерджиев. В момента той е ръководител на Адвокатска гилдия - Пловдив и е един от петимата претенденти за ръководител на Висшия адвокатски съвет (ВАдС)

„ Това е огромен късмет за адвокатурата да помогне за развиването на страната и имам вяра, че в това начинание ще бъда подкрепят от всички сътрудници и ще имам поддръжката на гилдията “, декларира Демерджиев пред Lex.bg.

Попитан за какво е приел поканата от служебния правосъден министър Янаки Стоилов, новият му заместител дава отговор:

„ Идеята е хора, които имаме взор върху практиката, да придвижим и решим проблеми, които от години остават нерешени “.

46-годишният Демерджиев е юрист от 2001 година Преди две години беше определен за ръководител на колегията в Пловдив. Практиката му е в региона на гражданското и комерсиалното право. Сред клиентите му са сдруженията на строителния бизнесмен Байрям Солак, който води борби за терена до хотел " Санкт Петербург " с протестиращи от квартала, борещи се там да има парк.

След включването на Демерджиев в екипа на служебния министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов в конкуренцията за председателското място във ВАдС остават четирима. Това са юристите Райна Аврамова, Ивайло Данов (доскорошен ръководител на софийската колегия), доктор Ивайло Дерменджиев и Йордан Цветанов (председател на управителния съвет на Центъра за образование на адвокати).

През лятото на предходната година Дерменджиев стана съавтор на писмо, с което изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев и тогавашния правосъден министър Данаил Кирилов.

" Иван Гешев няма морално право да бъде основен прокурор, а Данаил Кирилов е позор и срам за правната общественост ", пишеше в посланието, подкрепено от хиляди юристи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР