Пловдив. Предприети са всички мерки срещу нерегламентираното изхвърляне на строителни

...
Пловдив. Предприети са всички мерки срещу нерегламентираното изхвърляне на строителни
Коментари Харесай

Николай Чунчуков, кмет на район „Източен“ в Пловдив: Предприети са всички мерки срещу нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци, нарушителите са в пъти по-малко

Пловдив. Предприети са всички ограничения против нерегламентираното изхвърляне на строителни боклуци на територията на регион „ Източен “ в Пловдив, като нарушителите са в пъти по-малко. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив районният кмет Николай Чунчуков. По думите му, недобросъвестни жители от други региони на града изхвърлят строителен боклук тук-там, които не са регламентирани за тази цел.
„ Предприели сме дейности по недопускане на сходни прояви взаимно с Шесто районно полицейско ръководство в града, Общинска полиция и Пловдивски общински инспекторат. Въпреки това, на избрани места, още веднъж се следи изхвърляне на такива боклуци. Обикновено нерегламентираното изхвърляне става късно вечерта или доста рано заран, по тази причина работим и взаимно с полицията. В последно време случаите са сведени съвсем до най-малко, защото в региона на местата, където нормално се прави нерегламентираното изхвърляне на строителни боклуци, има наличие на полиция и Общинска защита. Това работи дисциплиниращо. Виждайки, че има кой да следи за извършители, недобросъвестните жители не изхвърлят безсистемно строителните си боклуци “, разяснява Николай Чунчуков.
Районният кмет сподели още, че най-често нарушителите са физически лица, които са направили ремонт на къщата си. „ Строителните боклуци, изхвърлени безсистемно в региона, не са в огромно количество, само че си има специфични места и контейнери, където те би трябвало да се изхвърлят. Хората към този момент знаят и подават сигнали, в случай че станат очевидци на сходни прояви. Многократно обясняваме, че Оперативна програма „ Чистота “ в Пловдив е сложило специфични контейнери на доста места в града, в които е допустимо гратис изхвърляне на дребни количества строителен боклук. На територията на общинското дружество също се дава такава опция. Действително няма потребност и няма смисъл някой да си изхвърли отпадъка на нерегламентирани за това места и да бъде глобен, при изискване, че са обезпечени всички нужни контейнери и благоприятни условия за изхвърляне в границите на града “, уточни Николай Чунчуков.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР