Пловдив посрещна над 30 делегати от 25 клъстерни организации от

...
Пловдив посрещна над 30 делегати от 25 клъстерни организации от
Коментари Харесай

Практикуващи специалисти с дълбоки познания узнаха защо Пловдив е добро място за бизнес

Пловдив посрещна над 30 делегати от 25 клъстерни организации от България, Европа и ЮАР. Работната среща, проведена от Общината, се организира като част от формалната стратегия на годишната среща на TCI Network в България. Още в първия ден от своята аудиенция в България делегатите избраха точно Пловдив за обмяна на опит с представители на отдел " Бизнес развиване и интернационално съдействие “ към община Пловдив и на пловдивските клъстери - " Тракия Икономическа зона ", " ИКТ Клъстер - Пловдив " и " Зелена синергия ".

По време на срещата им бяха показани бизнес опциите на Пловдив и резултатите, които районът е постигнал през последните години. Показани бяха и действителни образци от взаимната работа на Общината с пловдивските клъстерни организации.

В програмата на визитата бе включено посещаване на " 16+1 логистичен център и павилион за електронна търговия със селскостопански и други артикули “, който се откри през ноември 2017 година вследствие на общите старания на министерството на земеделието, храните и горите, Центъра за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦНССКЦИЕ/ и клъстер " Тракия икономическа зона ". Създаденият логистичен център е първият по рода си в Централна и Източна Европа и има за цел да разпространява опциите на стопанските системи на 16-те страни от ЦИЕ и да предизвиква комерсиалния продан с Китай. 

Делегатите имаха опция и да обиколят индустриалните зони " Марица “ и " Раковски “. TCI Network е водеща световна мрежа от организации и практикуващи експерти с дълбоки знания в региона на клъстерите, нововъведенията и конкурентоспособността. Чрез своите действия мрежата на TCI доближава до над 9 000 представители на организации за развиване, държавни отдели, клъстерни организации, университетски институции, консултанти, компании и компании от над 110 страни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР