Пловдив. Посланикът на Австрия Н. Пр. Андреа Вике посети Пловдивската

...
Пловдив. Посланикът на Австрия Н. Пр. Андреа Вике посети Пловдивската
Коментари Харесай

Пловдив: Посланикът на Австрия Н.Пр. Андреа Вике посети общината

Пловдив. Посланикът на Австрия Н. Пр. Андреа Вике посети Пловдивската община за среща със заместник-кмета Розалин Петков, шефа на Дирекция „ Култура и културно завещание “ Нина Димовска и заместник-директора на фондация „ Пловдив 2019 “, отговарящ за интернационалните връзки – Виктор Янков. Това оповестиха от пресцентъра на Община Пловдив . Нейно превъзходителство бе съпроводена от Анета Генкова – дълготраен референт по просвета, обучение и връзки с медиите в австрийското посолство, с който Пловдивската община работи интензивно от години.
Поводът за визитата бе заключителното събитие в Пловдив на плана „ FLUCA: Австрийски културен павилион “ – новаторски план за мобилна културна сцена, основана от карго резервоар и трансформирана в арт апаратура. Осъществява се от Фондация „ Отворени Изкуства “ взаимно с Австрийско посолство в България, с финансовата поддръжка на Фондация „ Пловдив 2019 “.
Заместник-кметът Розалин Петков показа къса информация за града, основните планове и цели, по които работи общинската администрация във връзка с икономическото развиване – стопанска система, инфраструктура, претовареност, обществена сфера, районно развиване, както и за ресурсите, с които разполага хилядолетния град, определен за Европейска столица на културата – 2019 в областта на туризма, културата и културно-историческото завещание.
Посланик Вике показа, че е мощно впечатлена от развиването на Пловдив, който е посетила за последно преди към 10 години. Искрено удивление тя изрази и във връзка с постройката на Общината и атмосферата на Заседателната зала, която носи духа на отминали столетия.
Една от тематиките на срещата бе и дългогодишното съдействие сред Дирекция „ Култура и културно завещание “ на Община Пловдив и посолството на Австрия в организацията и провеждането на Австрийските музикални седмици, които имат към този момент 22-годишна история в България. Анета Генкова показа, че през 2019 година в програмата на Австрийските музикални седмици в Пловдив ще има доста забавни събития, за които посолството към този момент интензивно се готви.
Виктор Янков показа отличните си усещания от множеството взаимни планове по програмата на „ Пловдив 2019 “ с австрийски актьори, културни организации и оператори. Такъв образец е положителното съдействие с организацията „ Артс Електроника “ в Линц, където към този момент са извършени 6 уъркшопа за цифрови изкуства, в партньорство в пловдивската АМТИИ, в която се учи тази компетентност, а градът Линц е един от най-хубавите образци за сполучлива Европейска столица на културата.
Н.Пр. Андреа Вике заема поста дипломат в Австрийско посолство в София от 26.09.2018 година и приказва превъзходен български език. Тя е приключила образованието си във Виенския университет и Университета за музика и театрално изкуство Виена (профил „ Мюзикъл/оперета “). Притежава магистърска степен по „ Немска лингвистика “, дипломирала се е по специалностите „ Мюзикъл/оперета “, театрално и кино актьорско майсторство и Вокална педагогика. Има многочислени професионални изяви като певица и актриса в киното, театъра и малкия екран. Участвала е в един от най-популярните австрийски сериали. По-късно прави своята следдипломна подготовка по специалността „ Международни връзки “ във Виенския университет и постъпва на работа в австрийското Външно министерство. Следва дългогодишна дипломатическа кариера, на първо време като аташе в Австрийско посолство в Загреб, аташе „ Преса и информация “, Австрийско посолство в Прага, била е заместник-ръководител на задачата в София, началник на доклад за асортимент и професионално образование в отдел „ Човешки запаси “ при Федералното министерство за европейски и външни работи на Австрия, дипломат във Вилнюс, Посланик в Куала Лумпур, заместник-ръководител на отдел за Западна, Централна и Северна Европа при Федералното министерство за Европа, интеграция и външни работи на Австрия.
Преди заемането на поста в София е била началник на отдел „ Африка “ при Федералното министерство за Европа, интеграция и външни работи на Австрия.
В края на срещата посетители и домакини си размениха протоколни дарове и си направиха обща фотография за спомен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР