Пловдив отново показва на културните среди в страната, че след

...
Пловдив отново показва на културните среди в страната, че след
Коментари Харесай

Пловдив 2019 представя академията Cultart

Пловдив още веднъж демонстрира на културните среди в страната, че след Европейска столица на културата силата продължава да бъде ориентирана към развиване на креативния капацитет на града. Първата по рода си Академия за културен мениджмънт започва набирането на участници през май, като задачата ѝ е да обхване над 125 културни мениджъри от пет страни.

Академия Cultart е първокачествен учебен артикул, създаден в колаборация с катедра " Културен мениджмънт " на Университета във Виена и най-хубавото от основаните стратегии на фондация " Пловдив 2019 “ последните пет години.

Кампанията по кандидатстване започва по едно и също време и в петте страни сътрудници на Академията - България, Австрия, Италия, Гърция и районен съд Македония. Амбициозният екип, създал обучителните модули, от Пловдив и Виена ще показа на участниците целия набор на креативните промишлености – фестивали, образни изкуства, театрални изкуства, дизайн и архитектура, приложни изкуства. Курсовете ще се организират в другите страни съгласно определения модул.

Cultart е особено основана платформа, в която претендентите от всички страни ще могат да се срещнат с изискванията, на които би трябвало да дават отговор, с цел да се включат в обучителния курс. Те ще бъдат селектирани посредством отворени предложения и жури с представители от всички страни сътрудници по плана. От българска страна ще могат да се включат 25 определени претендента на възраст сред 18 и 35 години.

Академията е първата по рода си в страната, както и в някои от страните, защото съставлява шестмесечна обучителна стратегия с модули с практическа устременост и по този начин работата е фокусирана върху настоящи проблеми в културния бранш, и ще включва създаване на бизнес проекти, планове и тактики за развиване.

Към този сегмент CULTART планува и основаването на първата в България стартъп платформа за финансиране на културни планове и организации, отворен достъп до видео лектории, курсове и извършения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР