Пловдив. От 100 до 2000 лева е глобата за виновните

...
Пловдив. От 100 до 2000 лева е глобата за виновните
Коментари Харесай

Цвятко Дешев, ПБЗН: От 100 до 2000 лева е глобата за виновните лица при констатирани нарушения на изискванията за пожарна безопасност

Пловдив. От 100 до 2000 лв. е санкцията за отговорните лица при установени нарушавания на условията за пожарна сигурност. Това заяви за Радио „ Фокус ” - Пловдив контрольор Цвятко Дешев, представител на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Пловдив. От пожарната припомнят на жителите да демонстрират особена зоркост във връзка с ограниченията за пожарна сигурност в сухото, горещо време. „ Небрежно изхвърлената угарка в сухата трева може да аргументи огромни вреди. Особено безконтролно, незаконно и безгрижно е запалването на стърнищата след беритба и на остарялата суха трева по пасищата ”, сподели Дешев. Не бива да се позволява палене на открит огън, тютюнопушене и паркиране на моторни транспортни средства в площите с житни посеви и в непосредствена непосредственост до тях от настъпването на фаза “восъчна зрялост ” до окончателното прибиране на реколтата. В никакъв случай не трябва да се позволява децата да играят с огън и кибрит.
Пожарникарите припомнят, че изгарянето на стърнища и плява, суха трева по слогове, крайпътни линии и други площи е безусловно неразрешено.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР