Plovdiv-online, сайтът на пловдивчани, своевременно и първи алармира за проблема

...
Plovdiv-online, сайтът на пловдивчани, своевременно и първи алармира за проблема
Коментари Харесай

Защо сме в челото по умрели ваксинирани в света?

Plovdiv-online, уеб сайтът на пловдивчани, навреме и първи сигнализира за казуса с рекордната смъртност вследствие на коронавирусна зараза, за жалост, следствията ни не бяха подети от национални медии.

По-обезпокоителното е по какъв начин си избърса ръцете прокуратурата.

Факт е освен, че сме в челото по смъртност от ковид в света, само че и че държим най-голям % от летални случаи при имунизирани.

Оправданието на сегашната власт са подправените документи. Дали обаче това е задоволителен факт?

С какви ваксини се имунизираме, по какъв начин се съхраняват, по какъв начин се транспортират и какъв брой време при каква температура престояват преди съответното здравно лице да ги приложи на искащи?

Едва ли има българин, в чието семейство или непосредствен другарски кръг да няма жертва на ковид.

Скалата на жертвите стремглаво нарастна по време на двете – и изключително второто, служебно държавно управление на Румен Радев.

Тогава излязоха и първите данни за инфектирани имунизирани и даже за умряли с ваксина.

Plovdiv-online единствен от българските медии се опита да откри отговор ЗАЩО ТОВА съдебна експертиза СЛУЧВА.

В серия изявления извадихме данни за унищожени заради изминал период на валидност ваксини. Попитахме дали всички с изминал период са унищожени или някои – приложени.

Попитахме по какъв начин се съхраняват имунизациите, като приложихме формалните правила на самите производители.

Не получихме отговор. Стана ясно единствено, че към октомври 2021 са унищожени 200 хиляди дози ваксини с изминал период на валидност.

Оттогава до момента няма никаква информация освен за намиращите се на склад у нас ваксини и метода им на предпазване, само че и за вероятно дефектирали такива.

Още по-малко – информация за това какво става и по какъв начин се съхраняват имунизациите, откакто излязат от централния склад.

КАКВО НАПРАВИХМЕ?

Изпратихме сигнал до Главна прокуратура с линкове към изявленията ни и с гледище за следствие на метода на предпазване до времето на използването на всяка пратка ваксини.

Сигналът ни, който касае здравето на всички български жители и е директно обвързван с националната сигурност – необичайно, съгласно юристите ни, бе препратен към Районна прокуратура Пловдив.

Оттам разпоредиха инспекция на контрольор в IV районно управление (на МВР).

Загубихме си няколко часа в диалози.

На 22 декември 2021 година получихме и отговора на Районна пракуратура.

Всичко на всичко – една страничка. Липсват данни за закононарушение.

От отговора излиза наяве, че районният прокурор (най-вероятно) по телефон е попитал шефа на Агенцията по медикаменти по какъв начин се съхраняват имунизациите в скбада им. Той дал отговор – съгласно стандартите.

Край. Точка. Обжалване – в Окръжна Пловдив.

Не съм обжалвал. Безсмислено е.

Ако днешният здравен министър Асена Сербезова продължи практиката на предшественика си Стойчо Кацаров с заличаване на ваксини заради изминал период на валидност, с цялостна неяснота какви, какъв брой и при какви условия ваксини имаме, по какъв начин се транспортират те, какъв брой ги „затоплят“ персоналните лекари и всичики други участници в платения от страната развой по имунизация, в България умрелите имунизирани ще не престават да са в челото на международната ранглиста.

Впрочем, за какво Кацаров е на независимост, откакто е директно виновен най-малко за унищожаването на 200 000 ваксини заради изминал период, за нулев надзор върху метода на предпазване и използване на имунизациите, за злепоставен имунизационен проект, е въпрос към премиера Кирил Петков, който през ден приканва за арести.

Надяваме се повода Кацаров да не е в листата му с корумпирани по върховете на властта единствено тъй като бе на два пъти длъжностен министър на Румен Радев.

Но в случай че наследничката му проф. Сербезова продължи със основаването на нищонеправещи комитети и експертни препоръки, а не сезира незабавно прокуратура и Министерство на вътрешните работи, значи продължава тълкалянето на онази каца, която ни обезпечи челните места по смъртност, обезверение във имунизациите, гибел и за имунизирани.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР