Plovdiv-online има удоволствието да съобщи на своите читатели, че пловдивският

...
Plovdiv-online има удоволствието да съобщи на своите читатели, че пловдивският
Коментари Харесай

Георги Ганев с награда за поезия

Plovdiv-online има удоволствието да заяви на своите читатели, че пловдивският стихотворец Георги Ганев – създател с журналистика в нашия уебсайт, е почетен с първа премия в тазгодишния народен лиричен конкурс „ Хоризонти на любовта ”.

Това литературно съревнование се провежда от НЧ „ Св. св. Кирил и Методий 1882 ” – гр. Попово, а авторитетното жури е ръководено от хитовата през последните години българска писателка Неда Антонова.

Ганев печели влиятелното отличие в конкуренцията на 229 произведения, изпратени от 91 създатели, и по този начин закръгля на една дузина своите призове от национални състезания. Радостен факт е, че те са в непрекъсната конкуренция с другите му поетични награди – тези, които идват от стихотворенията му, непосредствено написани на британски език.

С тях поетът мери сили в анонимни състезания и фестивали на поезията по света. А там той се състезава със свои събратя по перо, за които езикът на Шекспир е майчин или формален – неравностойна в доста връзки борба, в която българските победи заслужават почитание.
От нас – честито!


На фотосите:

1. Диплом за наградата; 2. Поетът побърза да я отпразнува в компанията на част от Дворяните в двора на своята кооперация в Пловдив. До него споделя насладата му и непрекъснатата му домашна муза – тригодишната померанка Джина.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР