Пловдив оказва се, е индустриално най-развиващият се регион у нас.

...
Пловдив оказва се, е индустриално най-развиващият се регион у нас.
Коментари Харесай

Чуждестранни инвестиции у нас: 11 проекта за 231 млн. лв. и 1500 работни места за 2022г. досега


Пловдив става известно, е индустриално най-развиващият се район у нас. За 20 години са вложени над 3 милиарда евро. Това го слага в топ 3 на най-хубавите места за инвестиция в Европа, заяви изпълнителният шеф на отрасловата организация Богдан Богданов.

От 2004 година Българската организация за вложения е привлякла близо 30 милиарда лв., което е отворило над 85 хиляди работни места.

54 плана за два милиарда и 200 милиона лв. са в развой на узаконяване и напълно скоро посредством тях ще се разкрият над 4500 нови работни места.

През последните два месеца непознати компании имат капиталови планове в България за над милиард и 600 милиона лв. и плануват да отворят нови хиляда работни места.

А от началото на годината са осъществени 11 плана за над 230 млн. лв. и 1500 нови работни места.

Става въпрос за високотехнологични планове, единият за произвеждане на 3D ендоскопи край Първомай, а другият е инвестиция за произвеждане на електрически колела край Пловдив “, сподели Стефан Савов, заместник-министър на нововъведенията и растежа.

„ Ние имаме доста явен приоритет – да повишим стандарта на живот на българите, да имаме производства с висока добавена стойност и в България да се отварят от ден на ден развойни центрове “, съобщи Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българската организация за вложения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР