Пловдив. Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация, водена от министъра

...
Пловдив. Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация, водена от министъра
Коментари Харесай

Пловдив: Областният управител Здравко Димитров се срещна с министъра на културното наследство, културните дейности и туризма на Италия Н. Пр. Алберто Бонизоли

Пловдив. Областният шеф Здравко Димитров посрещна делегация, водена от министъра на културното завещание, културните действия и туризма на Италия – Н. Пр. Алберто Бонизоли. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Областната администрация. Делегацията включваше пълномощния министър Марко Ричи – консултант по външнополитически въпроси, Джорджо Джорджи – шеф Пресслужба на министъра, Салваторе Адуче – президент на Фондация „ Матера-Базиликата “, Росела Тарантино – завеждащ интернационалните връзки към Фондация „ Матера-Базиликата “, Н.Пр. Стефано Балди – дипломат на Италия в София, Емануеле Полио – заместник-ръководител на Посолството, Луиджина Педди – шеф на Италианския Културен Институт, Джузепе Де Франческо – почетен консул на Италия в Пловдив, Елза Хаджийска, преводач и пресаташе към Посолството на Италия в София. На срещата участваха и заместител министърът на културата Румен Димитров, заместител регионалните шефове Петър Петров, Димитър Керин и Евелина Апостолова.
Областният шеф приветства гостите и направи къса презентация на област Пловдив. Той съобщи, че културата и спорта са тези две посоки, които сближават народите и отстраняват границите. Здравко Димитров сподели, че следва една огромна отговорност и пред двете страни, а точно сполучливото показване на Пловдив и Матера като домакини на Европейска столица на културата през 2019 година и изрази вяра, че след тази среща контактите сред двата града ще се развиват още по-успешно.
Н. Пр. Алберто Бонизоли благодари за гостоприемството и не скри, че Пловдив му е на сърцето още от 1993 година, когато за първи път е посетил града. Той съобщи, че е доста значимо, да се разширят опциите за партньорство по време на семейството на най-големия еврейски културен конгрес и е извънредно значимо всички институции да работят дружно, с цел да има добър резултат от семейството. „ Много е значимо да обединим напъните си, тъй като който тимът има една цел, тя безусловно ще бъде реализирана сполучливо. Това е един неповторим миг, от който всички ние би трябвало да се възползваме оптимално “, съобщи министърът.
В края на срещата, регионалният шеф подари на министър Бонизоли плакет с имитация на антична тракийска каляска.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР