Пловдив. Нищожен е броят на младите хора, които се занимават

...
Пловдив. Нищожен е броят на младите хора, които се занимават
Коментари Харесай

Ангел Вукодинов, НАЗ: Нищожен е броят на младите хора, които се занимават със зърнопроизводство и като цяло със земеделие в България

Пловдив. Нищожен е броят на младежите, които се занимават със зърнопроизводство и като цяло със земеделие в България. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Ангел Вукодинов, ръководител на Контролния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България (НАЗ). По думите му земеделието е извънредно сложен поминък. „ Във времето, в което се развиват IT технологиите, в което световните и обществени мрежи предоставиха опция за достъп до всички провокации на актуалното ползване, хората доста постоянно избират други занаяти, даже и такива, които се практикуват вкъщи. За страдание, обезлюдяването на национално и районно селско равнище ни слага пред проблем като хора, които целим да се занимаваме със земеделие. Отразява се директно и на работната ръка. Независимо от протичащото се, ние сме оптимисти. Ако не сме такива, то тогава изобщо няма да засяваме. Все отново, би трябвало да бъдем и реалисти. Чърчил споделя, че при срещането на компликации оптимистът вижда благоприятни условия, а песимистът – трудности “, разяснява Ангел Вукодинов.
По отношение на променливите метеорологични условия и въздействието им върху към този момент почналата беритба, той уточни, че слънчевите дни ще подкрепят узряването на есенните култури и за сполучливото привършване на прибирането на реколтата. „ Липсата на дъжд няма да повлияе добре на пролетните култури, които в този момент изискват влага “, уточни Ангел Вукодинов.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР