Пловдив. Международният фестивал за франкофонска песен Златен ключ – Пловдив

...
Пловдив. Международният фестивал за франкофонска песен Златен ключ – Пловдив
Коментари Харесай

Пловдив: Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” – Пловдив 2017 се открива в Дома на културата

Пловдив. Международният фестивал за франкофонска ария „ Златен ключ ” – Пловдив 2017 се открива в Дома на културата довечера. Това оповестиха за Радио „ Фокус ” - Пловдив от Дирекция „ Култура и културно завещание “ към Община Пловдив. Новост в четиринадесетото издание тази година е наличието на две френски Мис, които идват в Пловдив за да популяризират града по два национални френски телевизионни канала. Всички концерти на тазгодишното издание ще са в залата на Градския дом на културата „ Борис Христов ”, като на сцената ще бъдат и двете Мис със зашеметяващи тоалети Висша мода, с цел да придадат спомагателен искра и френски изискан на идните фестивални дни, които са под мотото „ Мода и Шансони ”.
Концертът за откриването е специфичен, защото ще вземат участие българските лауреати, печелили състезанието през миналите години, като всички са подготвили и разнообразни театрални изненади, както за публиката в залата, по този начин и за самия Бернар Руо. На 24 юни ще се организира финалът на националния конкурс за франкофонска ария, като в последния стадий от надпреварата пеят изпълнителите-финалисти от цяла България.
На гала-вечерта на 25 юни, още веднъж в Дома на културата, от 19.30 часа, всички реализатори ще разпилян звезден искра и ще подарят един несравним франкофонски театър на пловдивчани. На сцената френски шансони ще интерпретират всички гост-изпълнители от чужбина, както и българските лауреати и финалисти.
Началният час на концертите е 19.30 часа в Градски дом на културата „ Борис Христов ”. Входът е свободен, какъвто е форматът на проявата във всички страни по света, и е с изключителното подпомагане на Община Пловдив.
Кристиян ГАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР