Пловдив. Кулминацията на Вазовите празници в Сопот бе на 9

...
Пловдив. Кулминацията на Вазовите празници в Сопот бе на 9
Коментари Харесай

Пловдив: Народните представители от ГЕРБ ген. Константин Попов и Запрян Янков присъстваха на честването на 167-годишнина от рождението на Иван Вазов

Пловдив. Кулминацията на Вазовите празници в Сопот бе на 9 юли, рождената дата на Иван Вазов. Да почетат Патриарха на българската литература пристигнаха народните представители от ГЕРБ военачалник Константин Попов и Запрян Янков, регионалният координатор на ГЕРБ - Пловдив област Розалин Петков, общинският началник на ГЕРБ-Сопот и ръководител на Общинския съвет Мариана Кацарова, членове и симпатизанти на ГЕРБ в Сопот. Това оповестиха от пресцентъра на партията. Отбелязването на годишнината стартира в църквата „ Св. св. Петър и Павел ”, където бе отслужена тържествена литургия. След нея в Етнографски и занаятчийски център „ Сопотски еснафъ ” бе открита галерия от произведения на занаятчии от Сопот и района. Представителите на ГЕРБ участваха и на откриването на мемориалния комплекс „ Аз съм българче “. Той съставлява надпис с триметрови букви на първия стих на Вазовото стихотворение, който ще грее над родния град на поета. Изграден е в историческата околност Трапето над Сопот, разказана в няколко подиуми на Вазови творби.
Вазовите празници продължиха на площад „ Иван Вазов “, където се организира тържествено честване на годишнината от рождението на Иван Вазов. След формалната гала народните представители, регионалния координатор и представителите на ГЕРБ сервираха венци и цветя пред паметника на Патриарха на българската литература – Иван Вазов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР