Пловдив кандидатства с проект на стойност близо 25 хиляди долара

...
Пловдив кандидатства с проект на стойност близо 25 хиляди долара
Коментари Харесай

С проект в ЮНЕСКО: Пловдив изготвя план за управление на Епископската базилика

Пловдив кандидатства с план на стойност близо 25 хиляди $ пред Националната комисия на ЮНЕСКО в България със серийния обект „ Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол, римска провинция Тракия”. Основните задания са образуване и осъществяване на семинар с уъркшоп за образование и създаване на потенциал във връзка с тематиките, свързани с устойчивото ръководство. Най-важната цел обаче е да се почерпи интернационален опит в правенето на Планове за ръководство на обекта, който е част от индикативната листа за международно културно завещание на ЮНЕСКО.

Проектът ще бъде осъществен от Община Пловдив със съдействието на Общински институт „ Старинен Пловдив” и с поддръжката на Министерството на културата.

В рамките на плана в Пловдив ще бъде проведен шестдневен интернационален семинар – по едно и също време присъствено и онлайн, с уъркшоп за придобиване на нужните пълномощия за ръководство на археологически очекти с мозаечно завещание, включително и образование за правене на проекти за ръководство, които са един от приетите от ЮНЕСКО принадлежности за обмисляне на стабилно ръководство.

70 ще са участниците – онлайн и присъствено. Лектори ще бъдат специалисти от България, Югоизточна Европа и Северна Африка. С цел основаване на фрагменти за работа в образованието ще бъдат включени студенти, последващи магистърски стратегии, свързани с ръководството на културното завещание. По този метод ще се подтиква междукултурният продан.

Периодът на организация е от септември 2022 до август 2023 година Периодът за провеждането е септември или октомври 2023 година

Проектът към този момент е утвърден на първи стадий и от общината са го подали детайлно написан.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР